Direct naar content
Food

Dinner for two: 3 recepten om samen te koken met je lover

Redactie Leestijd: 4 minuten
Illustratie voor: Dinner for two: 3 recepten om samen te koken met je lover
Afbeelding: iStock g-stockstudio

Een avondje samen koken met je lover? Een dinner for two met je huisgenoot? Dit zijn 3 dinner for two recepten die je zeker eens wilt proberen in de keuken (en je maakt er nog een beetje indruk mee ook!)

Dinner for two #1 – Romige citroenrisotto 
Een goede risotto is áltijd een slimme keuze voor een dinner for two. Je kunt er namelijk heel veel kanten mee op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze citroenrisotto? (Ook lekker: deze creamy pasta met citroen en astisjokken!)

Wat heb je nodig?
Voor twee personen

♥ ½ citroen
♥ ½ sjalot
♥ 1 el traditionele olijfolie
♥ 150 gram risottorijst
♥ 375 ml kippenbouillon (van bouillontablet)
♥ 50 ml droge witte wijn
♥ 2½ el mascarpone

Zo maak je dit dinner for two
1. Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen uit. Voor twee personen is een halve citroen meestal voldoende. 
2. Snipper de sjalot fijn en doe in een pan met wat olijfolie. Fruit de sjalot tot ‘ie glazig is. Daarna voeg je de risottorijst toe en schep je alles even om. 
3. Doe de bouillon in een pan op een andere pit.
4. Schenk de witte wijn bij de rijst en wacht tot al het vocht is opgenomen.
5. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de rijst en wacht tot alles is opgenomen. Daarna voeg je een nieuwe schep bouillon toe, totdat je bouillon op is en de risotto gaar.
6. Als laatste voeg je de citroenrasp, het citroensap en de mascarpone door de risotto. Voeg ook wat peper en zout toe naar smaak. Hallo dinner for two!

Bron recept: Allerhande

Dinner for two #2 – Vega pompoenstoofpotje 
Op zoek naar een pompoen recept? Met dit pompoenstoofpotje zit je helemaal goed. En, extra fijn: dit stoofpotje is ook nog eens vegatarisch. 

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
♥ 1 prei
♥ 1 flespompoen
♥ 1 ui
♥ 1 pot witte bonen (mét vocht)
♥ 3 takjes verse tijm/rozemarijn
♥ 2 teentjes knoflook
♥ 1 zakje salie (ongeveer 8 salie bladeren)

Zo maak je dit dinner for two
1. Snij de ui, knoflook en prei fijn.
2. Snij de flespompoen doormiddel en haal het vruchtvlees en de draadjes eruit met een lepel. Hierna snij je de flespompoen in blokjes van zo’n 3 centimeter. 
3. Zet een stoofpan op het vuur, voeg wat olie toe en doe hierin de ui, prei en knoflook. Voeg daarna de pompoenblokjes toe en laat dit zo’n 5 tot 10 minuten staan op laag vuur, terwijl je af en toe roert.  
4. Voeg de tijm en salie toe en bak een paar minuten mee.
5. Nu kunnen de witte bonen erbij. Voeg toe, inclusief wat peper en zout naar smaak en breng alles aan de kook. Zet daarna op laag vuur en kook zachtjes voor zo’n 10 tot 15 minuten. Check goed of de pompoen lekker zacht/gaar is.
6. Voeg Parmezaanse kaas (of een vegan vervanger) toe en serveer.

Bron recept: lisagoesvegan.com

dinner for two gnocchi recept
Dinner for two #3 – Vega gnocchi in paddenstoelenroomsaus

Een ander vegetarisch recept dat ook perfect is voor een dinner for two is deze gnocci met paddenstoelenroomsaus. Niet moeilijk om te maken én onwijs lekker. Nog meer vegetarische recepten of vegan recepten vind je hier.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
♥ 300 gr gnocchi
♥ 90 gram vegetarisch gehakt
♥ 150 gram gemengde paddenstoelen
♥ ½ ui
♥ 1 teentje knoflook
♥ 125 ml room (vegan optie kan ook)
♥ 15 gr parmezaan
♥ 2 takjes tijm
♥ Beetje peper en zout
♥ Olijfolie

Zo maak je dit dinner for two
1. Zet een hapjespan op het vuur en doe hierin een scheut olijfolie en de gnocchi. Bak samen op laag vuur totdat de gnocci een klein beetje bruin is. Voeg ook wat peper en zout toe. 
2. Haal de gnocci even uit de pan en zet apart. Voeg nu opnieuw olijfolie toe aan de pan, snijd de ui en de knoflook en voeg toe. Hierna kan het vega gehakt erbij.
3. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in stukken (niet te klein). Voeg toe aan het vega gehakt samen met de blaadjes tijm. 
4. Als het vega gehakt klaar is, voeg je de (haver)room toe en de kan de gnocchi weer in de pan. Schep alles goed door en proef of er nog peper of zout bij dit dinner for two moet.
5. Serveer met Parmezaanse kaas of een vegan vervanger voor kaas. 

Bron recept: uitpaulineskeuken.nl