Direct naar content
Food

3 vegetarische recepten perfect voor de Nationale Week Zonder Vlees

Redactie Leestijd: 4 minuten
Illustratie voor: 3 vegetarische recepten perfect voor de Nationale Week Zonder Vlees


Het is deze week de Nationale Week Zonder Vlees en daarom heeft Girlscene drie heerlijke vegetarische recepten voor je. Van Tagliatelle met boerenkool, tot risotto met pompoen en pastinaak. Wij weten wat we gaan eten vanavond. De Nationale Week Zonder Vlees vindt dit jaar van 8 t/m 15 maart plaats. Doe jij ook mee? 

Tagliatelle met boerenkool en Pulled Oats

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 pak Pulled Oats Naturel
– 250 g tagliatelle
– 1 kleine rode ui
– 1-2 knoflooktenen
– 150 g zongedroogde tomaatjes
– 100 g Kalamata olijven
– ontpit 150 g cherrytomaten
– een handje boerenkool
– een handje basilicum
– 1 tl tijm
– 1 groentebouillonblokje
– 40 ml olijfolie

Het recept:
♥ Snijd de rode ui en knoflook fijn.
♥ Bak 3-5 minuten in olie op middelhoog vuur, of totdat de ui goudbruin kleurt.
♥ Snijd de zongedroogde tomaatjes.
♥ Voeg dit samen met de Pulled Oats en tijm toe aan de koekenpan. Bak 2-3 minuten.
♥ Roer daarna de cherrytomaten, gesneden boerenkool, Kalamata olijven, het verkruimelde bouillonblokje en de olie van de zongedroogde tomaatjes erdoorheen.
♥ Kook de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking.
♥ Meng vervolgens de tagliatelle met de Pulled Oats en boerenkool.
♥ Garneer met verse basilicum.


Vega taco’s met rode linzen, spinazie, ingelegde rode ui en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 g zoete aardappelen
– 300 g gekookte rode linzen
– 150 g spinazie
– 1 el plantaardige olie
– 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
– 1 stuk limoen
– 1 el chipotle paste

Toppings & bijgerecht
– 200 g romeinse sla
– 30 g verse koriander
– 200 g kerstomaten
– 1 verpakking Santa Maria Taco Shells
– 2 dl zure room
– 1 zakje Santa Maria Dip Mix Cheese

Ingelegde uien
– 1 stuk rode ui
– 0.5 dl witte wijnazijn 1 tl suiker
– 0.5 tl zout

Het recept:
♥ Verwarm een pan op middelhoog vuur en schil de aardappel in stukjes van 1×1 centimer.
♥ Voeg de olie en de zoete aardappel toe in de pan. Bak het vervolgens ongeveer 10 tot 15 minuten, tot de stukjes zacht worden.
♥  Maak vervolgens de ingelegde rode ui.
♥ Snij de rode ui in plakjes en leg ze vervolgens in een kom.
♥ Voeg het zout, suiker en de azijn toe.
♥ Roer tot het zout en de suiker grotendeels zijn opgelost. Zet opzij.
♥ Voeg de linzen en de spinazie toe aan de aardappelen in de pan en laat nog 5-10 minuten bakken.
♥ Giet intussen de zure room in een kom en meng met de Cheese dip mix. Zet opzij.
♥ Voeg de Taco seasoning mix en het sap van de limoen toe. Roer goed door elkaar.
♥ Dien op met tacoschelpen, tomaten, sla, Cheese dip, koriander en ingelegde rode ui.


 

Risotto met pompoen en pastinaak

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 pak Pulled Oats Naturel
– 2 ½ dl risottorijst
– 1-2 dl geraspte Parmezaanse kaas
– 1 kleine ui
– 1 knoflookteen
– 1 stengel bleekselderij
– 150 g flespompoen
– 100 g pastinaak
– 70 g (bevroren) erwten
– 120 g boter
– een handje rucola
– verse kruiden, zoals tijm, fijngehakt
– 750 ml groentebouillon
– 100 ml witte wijn

Het recept:
♥ Schil en snijd de ui, pompoen en pastinaak in blokjes en snijd de bleekselderij in stukjes.
♥ Verwarm de groentebouillon.
♥ Meet 80 g boter af en doe in een pan met dikke bodem.
♥ Voeg de ui, pompoen en bleekselderij toe.
♥ Roer een paar theelepels fijngehakte tijm erdoorheen en bak enkele minuten.
♥ Voeg de risottorijst toe aan de pan en laat de ingrediënten langzaam garen op laag vuur.
♥ Blijf continu roeren, totdat de rijst doorzichtig is geworden.
♥ Voeg de wijn toe.
♥ Voeg de eerste soeplepel hete bouillon toe zodra de wijn is opgenomen door de rijst.
♥ Blijf lepels bouillon toevoegen en roeren.
♥ Voeg pas meer vocht toe als de bouillon is ingetrokken.
♥ Als je alle bouillon hebt toegevoegd, moet de risotto klaar zijn.
♥ De rijst mag al dente zijn.
♥ Haal de pan van het vuur, voeg de erwten en Parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar.
♥ Bak de knoflook en pastinaak aan in 40 gram boter.
♥ Voeg de Pulled Oats toe en bak nog een aantal minuten.
♥ Doe het Pulled Oats mengsel bij de risotto en voeg de rucola toe.
♥ Proef en garneer met tijm en extra rucola.