Appeltaartnacho’s met karamel en vanilleslagroom
✓ 30 gram gesmolten boter
✓ 150 gram kristalsuiker
✓ 1,5 eetlepel kaneelpoeder
✓ 1 eetlepel kristalsuiker
✓ 1 theelepel kaneelpoeder
✓ 1 eetlepel kristalsuiker
✓ 1 vanillepeul
✓ Scheutje citroensap
Appeltaart nacho’s bereiden
2. Gooi de kaneelpoeder samen met kristalsuiker in één kom.
3. Pak de tortillawraps en smeer eerst één kant in met gesmolten boter en bestrooi het met de kaneelsuiker. Doe dit met beide kanten van de tortilla.
4. Snijd de tortilla’s in driehoekige vormen. Tip: snijd de tortilla in vijf stukken en begin daarna die strengen in driehoekjes te snijden.
5. Verspreid ze goed over de bakplaat.
6. Laat de nacho’s tien tot twaalf minuten in de oven zitten. Draai ze halverwege de tijd om naar de andere kant. Laat ze goed afkoelen als je ze eruit haalt.
7. Schil de appels. Haal de klokhuizen eruit en snijd de appel in kleine blokjes.
8. Doe de appelblokjes in een kom en voeg het citroensap en de resterende suiker en kaneel toe.
9. Tijd om ze te bakken. Bak de appelblokjes in een pannetje totdat de nacho’s (kaneelchips) klaar zijn om uit de oven te halen.
10. Doe een beetje boter in de pan en leg de appelblokjes erin. Zet hem op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer drie minuten. Draai ze regelmatig om.
11. Terwijl de appelblokjes bakken kan je beginnen aan de vanilleslagroom. Klop hiervoor de vanillemerg samen met de slagroom, totdat het goed romig is.
12. Voeg kristalsuiker toe tijdens roeren van de slagroom.
13. Leg de krokante kaneelchips op en leg hier de warme appelblokjes overheen. Leg een flinke lepel van de vanilleslagroom bovenop. Maak het eventueel af met karamelsaus. Eetsmakelijk en vergeet natuurlijk niet te genieten :-)!