1. Banaanpannenkoekjes met necarine
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- snufje kaneel
- 1 nectarine
- boter om in te bakken
- (eventueel) beetje honing
1. Prak de banaan fijn in een kom en voeg daaraan de eieren toe. Mix met een staafmixer of garde goed door. Daarna voeg je een snufje kaneel toe.
2. Alles gemixt? Doe een beetje boter in de pan en hup, daar gaat je eerste pancake. Draai goed om en zorg dat de pancakes goudbruin zijn aan beide kanten.
3. Snij de necarine ondertussen kleine stukjes. Als je pancakes klaar zijn leg je ze netjes op elkaar en leg je de stukjes nectarine op de pannenkoekjes en op je bord. Beetje honing eroverheen, klaar! Easy, toch?
2. Smoothiebowl met grapefruit en perzik
Voor twee smoothiebowls
- 1 (bevroren) grapefruit ⠀
- 2 (bevroren) perziken ⠀
- 1 handje bevroren aardbeien
- 3 (bevroren) bananen ⠀
- een half kopje kokoswater
- Voor de toppings: chiazaad, banaan, grapefruit, aardbeien, honing en/of granola. Kies wat jij lekker vindt!
1. Doe het bevroren fruit in de blender en voeg daarna het kokoswater toe. Zorg dat er geen kleine stukjes fruit meer in de smoothie zitten.
2. Giet de smoothie in een kom en voeg de toppings toe. Je kunt bijvoorbeeld chiazaad toevoegen, banaan of andere soorten fruit. Havervlokken of granola werkt ook heel goed. Voila, klaar is je ontbijt!
3. Vegan wentelteefjes
- (oud) brood
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 of 2 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop
- 250 ml ongezoete amandelmelk (haver- of sojamelk kan ook)
- halve theelepel kaneelpoeder
- halve theelepel vanille-extract
- veganistische boter of kokosolie voor in de pan
1. Meng alle ingrediënten, behalve het brood, in een kom.
2. Verhit kokosolie of vegan boter in een pan. Zorg dat de pan goed heet is.
3. Doop de sneetjes brood in het mengsel en doe er telkens één of twee tegelijk in de pan. Goed omdraaien zodat het niet gaat aanbranden. Elk sneetje brood heeft zo’n vier minuten nodig.
4. Wentelteefjes klaar? Tijd voor de toppings. Denk aan vegan slagroom en/of aardbeien en frambozen. Beetje ahornsiroop erover en jouw vegan ontbijtje voor deze lente is helemaal klaar.
4. Chocolate Overnight Oats
- 180 gram (gerolde) havermout
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel lijnzaad
- 200 ml (soya/amandel/haver)melk
- Voor de toppings: Nutella, chocoladevlokken, kokosflakes
1. Voeg de havermout, cacaopoeder, lijnzaad en je melk samen in een kom en meng alles door elkaar.
2. Doe het mengsel in een glazen pot of een bakje en zet (een nacht van tevoren!) in de koelkast.
3. De volgende ochtend pak je je chocoladeontbijtje uit de koelkast en voeg je toppings naar keuze toe, zoals kokosflakes of Nutella voor een dubbele dosis chocolade. ;-)
5. Amandelsmoothie
- 1 (bevroren) banaan
- 1 (handje) blauwe bessen
- 1 eetlepel amandelboter
- ±100 ml amandelmelk
1. Snij de banaan en doe samen met de blauwe bessen in de blender. Voeg daarna de amandelmelk en amandelboter toe. Zorg dat alles goed is gemixt.
2. Schenk in een groot glas en you’re done!