Carrot cake havermout recept 1
– 60 ml halfvolle melk
– 50 ml wortelsap
– 30 gram havermoutvlokken
– 50 gram wortel
– Handje grof gehakte walnoten
– 1 tl gemalen kaneel
Begin met het raspen van de wortels. Doe in een steelpannetje de melk, het kaneel, wortelsap en de havermout. Roer het door en breng aan de kook. Laat het ongeveer drie minuten sudderen. Rasp tijdens het sudderen de wortelen zo fijn mogelijk. Haal het steelpannetje van het vuur en roer de geraspte wortel erdoorheen. Laat het gerecht voor ongeveer twee minuten rusten. Maak de havermout af met de grof gehakte walnoten.
Carrot cake havermout recept 2
– Rasp van 1 sinaasappel
– Sap van 2 sinaasappels
– 125 ml kokos- of amandelmelk
– 50 gram havermout
– 50 gram wortel
– 1 el agavesiroop
– 1/2 tl kaneel
– 1/4 tl speculaaskruiden
– 3 el kokosrasp
– Handje rozijnen (of meer, net wat je lekker vindt)
Rasp als eerst een sinaasappel en de wortelen zet dit apart. Pers de overige sinaasappels uit en doe dit samen met de plantaardige melk in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de havermout, walnoten, agavesiroop, kaneel, speculaaskruiden, sinaasappelrasp en kokosrasp toe. Laat dit voor een minuutje koken. Garneer het gerecht als het klaar is met de rozijnen.
Carrot cake havermout recept 3
– 50 gram havermout
– 150 ml soja- of amandelmelk
– 50 gram
– 1 el gedroogde cranberries of rozijnen
– 1 el pecannoten of walnoten
– Snufje kaneel
Rasp de wortel fijn. Pak een steelpan en doe hier alle ingrediënten in, behalve de noten. Pruttel de havermout op laag vuur totdat het een pap vormt. Blijf ondertussen goed roeren. Wanneer het geheel een pap is, garneer je je ontbijtje met de noten en een snufje kaneel.