Salaris verpleegkundigen
Om het salaris van verpleegkundige te bepalen, wordt er naar verschillende factoren gekeken. De salarissen liggen namelijk per afdeling ontzettend uit elkaar, zo kan het dus goed zijn dat de ene meer verdient dan de ander. Een verpleegkundige in een ziekenhuis verdient namelijk veel meer, dan iemand die in een verpleeghuis werkt. Ervaring speelt natuurlijk ook een grote rol bij de loon van een verpleegkundige. Zo kan je met een Hbo-diploma aan de slag als verpleegkundige, maar ook met een Mbo-diploma. Maar hoe hoger je opleiding, hoe hoger je salaris wordt. Ook gaat het nachtleven gewoon door bij verpleegkundigen, dus ook tijdens de nachtdiensten krijgen verpleegkundige een toeslag op hun salaris.
Zoveel verdienen verpleegkundigen per maand
Het salaris van een verpleegkundige kan dus ontzettend variëren. NOS kwam met een lijstje van gemiddelde salarissen, waar vooral veel gekeken werd naar de functies, de afdeling en locaties. In het lijstje stond wat verpleegkundigen in ziekenhuizen, verpleegkundigen op IC en verzorgende verpleeghuis verdienen. Als een verpleegkundige op een hogere functie of afdeling werkt, dan kan je er vanuit gaan dat je salaris al vrij snel stijgt.
Lees ook:
Dít verdienen kappers gemiddeld per maand in Nederland
Loonstijging
In Nederland hebben de zorgverleners een tijdje geleden gestaakt voor een salarisverhoging. De werknemers vonden dat ze zwaar werk moesten verlenen, maar dat niet terugzagen in hun salaris. Helaas verdienen de meeste verpleegkundige naar eigen zeggen nog steeds niet genoeg geld. Toch is er wel een stijgende lijn te zien in het salaris van een verpleegkundigen. De afgelopen tien jaar is het salaris namelijk al meer dan 21% gestegen. In de loop van de jaren verwachten ze dat er nog meer toeslag op het loon zal komen, de stijging kan namelijk wel oplopen tot 3%.