Food

De perfecte combinatie: zo maak je een crème brûlée matcha cheesecake

Senait
creme brulee matcha cheesecake

Ben je klaar voor een dessert dat alle regels breekt en je smaakpapillen omver blaast? Dan moet je deze crème brûlée matcha cheesecake zeker uitproberen – de ultieme combinatie die de verfijning van crème brûlée, de groene magie van matcha en de romigheid van cheesecake samenbrengt in één onweerstaanbare lekkernij. Dat wordt genieten!

De perfecte zoete combinatie

We kennen het inmiddels wel: matcha is overal, van matcha lattes tot matcha nagels en zelfs matcha martini’s. Maar ben je ook een cheesecake-liefhebber?  – strikvraag, wie houdt er nu niet van cheesecake? Als je denkt dat de matcha-hype niet gekker kan worden, hebben wij iets voor je: crème brûlée matcha cheesecake! Dit recept is de heilige graal die de allerbeste eigenschappen van drie iconische lekkernijen combineert. En natuurlijk moeten wij dit hemelse recept met jullie delen.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
– 1 ½ kopjes verkruimelde graham crackers
– ⅓ kopje gesmolten boter

Voor de matcha cheesecake vulling:
– 2 kopjes roomkaas, lekker zacht op kamertemperatuur
– ⅔ kopje suiker, plus wat extra voor die oh-zo-heerlijke brûlée-laag
– 2 eieren
– 1 eidooier
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels matcha-poeder
– ¼ kopje slagroom

Zo maak je een crème brûlée matcha cheesecake

1. Voor de bodem: meng de verkruimelde graham crackers met de gesmolten boter. Dit is de basis van je cheesecake, dus je wilt dat het lekker knapperig is. Druk het mengsel stevig in de bodem van een 18 cm pan. Bak het 10 minuten op 200°C totdat je bodem mooi goudbruin is.

2. Voor de matcha cheesecake vulling: klop de roomkaas en suiker tot je een glad en romig mengsel hebt. Voeg de eieren en eidooier één voor één toe, goed mengen na elk ei. Meng daarna het matcha-poeder en de bloem erdoor – je zult zien dat je cheesecake die prachtige groene kleur krijgt. Voeg de slagroom toe en mix tot alles helemaal glad is.

3. Giet het heerlijke groene beslag over de gebakken bodem. Zet je pan in een waterbad – een beetje zoals een warme badspa voor je cheesecake – en bak op 150°C voor ongeveer een uur. Dit zorgt ervoor dat je cheesecake mooi gelijkmatig bakt en heerlijk romig blijft.

4. Laat de cheesecake helemaal afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna minimaal 5 uur in de koelkast. Geduld is een schone zaak, vooral als je zo’n verleidelijk dessert hebt gemaakt.

5. De finishing touch: strooi wat suiker over de bovenkant van je cheesecake en karamelliseer het met een brander. Het resultaat? Een krokante, gouden laag die je cheesecake omtovert in een crème brûlée paradijs.

View post on Instagram
 

En daar heb je het, een crème brûlée matcha cheesecake die je absoluut moet proberen. Het is de ultieme combinatie van romigheid, een subtiele matcha-kick en die onweerstaanbare gekarameliseerde topping. Perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon omdat je jezelf wilt verwennen. Geniet ervan!

Beeld: instagram @nekohama