Glühwein is niet te missen
De winter is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijk glühweintje erbij! Het is dé perfecte drank voor iedereen die houdt van warmte en gezelligheid. Deze kruidige, verwarmende mix van kaneel, kruidnagel, steranijs en citrus, wordt meestal gemaakt met rode wijn. Met een glaasje in je hand zorgt het meteen voor een hoop zin in de koude dagen die ons tegemoet komen! Niet alleen je lichaam wordt lekker opgewarmd door het drankje, het zorgt ook
voor een nostalgische sfeer vol feestelijke geuren en smaken.
Normaal gesproken wordt glühwein gemaakt van rode wijn, maar tegenwoordig wordt er volop geëxperimenteerd met allerlei nieuwe recepten voor traditionele gerechtjes en drankjes. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke nieuwe verrassingen zoals de
sushi sandwich of de
Dubai Swirl!
Dus waarom zouden we niet ook met de glühwein aan de slag gaan? Door in plaats van rode wijn witte wijn te gebruiken en andere kruiden en ingrediënten toe te voegen, krijg je een totaal nieuw drankje. En geloof ons, het is minstens zo lekker en brengt de winterse vibes helemaal terug!
Recept voor witte glühwein
Witte glühwein maak je net zo eenvoudig zelf als de rode variant. Het beste? Je hebt er helemaal niet veel tijd of moeite voor nodig. Wij laten je zien hoe je dit heerlijke winterdrankje gewoon zelf kunt bereiden. Tijd om aan de slag te gaan en te ontdekken hoe je hem maakt!
Ingrediënten:
- Éen fles droge witte wijn naar keuze
- Éen sinaasappel in schijfjes
- Éen citroen in schijfjes
- Drie kaneelstokjes
- Drie kruidnagels
- Twee steranijs
- 50 gram honing of suiker naar smaak
- 100 ml sinaasappelsap
- Éen vanillestokje
- Éen scheutje likeur, bijvoorbeeld cointreau of amaretto
Zo maak je de witte glühwein:
1. Giet de witte wijn in een pan en voeg sinaasappelsap, en de schijfjes, sinaasappelsap en citroen, kaneel, kruidnagel, steranijs en honing toe.
2. Verwarm het geheel vervolgens op laag vuur, maar pas op: het hoeft niet te koken. Zodra het kookt zet dan het vuur uit.
3. Laat het geheel vervolgens 15 tot 20 minuten trekken. Je kunt eventueel de deksel op de pan doen, zodat het niet te veel kookt. Anders kun je het pannetje op het allerlaagste pitje zetten, zodat het niet gaat koken én niet afkoelt.
4. Zet het vuur uit of haal de deksel van de pan. Voeg eventueel een scheutje van de uitgekozen likeur toe voor een beetje extra smaak. De likeur is optioneel, dus zonder minstens net zo lekker!
5. Serveer het drankje heerlijk warm en geniet ervan! Cheers!