Happy veggie: 3 keer vega gerechten waarbij je het vlees niet mist

Drie keer vega gerechten waarbij je het vlees niet mist
Vegetarisch eten kan nooit kwaad. Het is beter voor dieren, zorgt voor afwisseling in je maaltijden en je bespaart ook nog eens een hoop geld. Vlees is namelijk – zeker nu – onwijs duur. We snappen dat het soms lastig is om andere soorten maaltijden te bedenken dan gewoon een standaard AVG’tje, maar geloof ons: de opties zijn eindeloos. Daarom hier drie vega gerechten waarbij je het vlees niet mist – en ja, zelfs de allergrootste vleeseters niet!
1. Vega kapsalon
Kapsalon is eigenlijk het lekkerst als je net uit de club komt stampen, maar ook als katervoedsel op de zondag is het heerlijk (als je niet misselijk bent tenminste). Gelukkig hoef je niet per se naar de Turk voor zo’n lekkere hap, en kun je het ook prima zelf maken. Enne, een kleine tip van ons: stiekem is vega shoarma gebruiken veel lekkerder, zeker voor iedereen die altijd de vette stukjes laat liggen!
Bak de vega shoarma op in een pan, doe de patat in de oven of de frituur, en leg alles daarna in een ovenschaal met kaas eroverheen. Doe dit nog even in de oven om de kaas te laten smelten en schep daarna op. Doe de komkommer, tomaat, sla en ui erbij, meng het met knoflooksaus en sambal en je kapsalon is klaar!
2. Flammkuchen met courgette en geitenkaas
Ook dit is heerlijk als avondeten, en smaakt bijna te culinair voor hoe makkelijk het is. Koop flammkuchen deeg, een courgette, crème fraîche, walnoten, rucola, geitenkaas en honing. Begin met het schaven van de courgette. Ja, je hoort het goed, schaven, want met een kaasschaaf worden de plakjes namelijk goed dun. En dat is nodig!
Smeer na het schaven van de courgette de crème fraîche uit over het flammkuchen deeg, en verdeel vervolgens de plakjes courgette, geitenkaas en walnoten er ook overheen. Doe dit daarna ongeveer een kwartiertje in de oven op 200 graden, tot de zijkanten van het deeg een beetje bruin worden. Verdeel het deeg in stukjes, doe er rucola en honing overheen, en je vega-maaltje is klaar!
3. Paprika pasta á la Gigi Hadid
We kennen natuurlijk allemaal nog het recept van de viral vodka pasta van Gigi Hadid, en die was natuurlijk sowieso al vega. Maar wist je dat deze pasta ook heerlijk is met rode paprika? Begin met het snipperen van de ui en knoflook, en voeg hier een klein blikje tomatenpuree aan toe. Roer goed door en doe er daarna een flinke scheut vodka bij. Terwijl de pasta kookt, kun je de paprika snijden. Tip: gebruik rode punt paprika in plaats van normale, die zijn een stuk zoeter!
Giet het water af als de pasta gekookt is, maar zorg dat je nog een beetje pastawater overhoudt. Dit doe je bij het sausje, samen met de room, de pasta en flink wat Parmezaanse kaas. Roer opnieuw goed door, en voeg daarna de paprika toe. Bak deze warm, maar zorg dat de paprika wel lekker knapperig blijft. Voilà, je heerlijke vega pasta is klaar om gegeten te worden!