1. Doornroosje
De eerste sleep language noemen we ook wel de beautysleepers, vandaar de naam doornroosje. Deze mensen kunnen namelijk altijd gelijk in slaap vallen. Zodra je heerlijk op bed gaat liggen, ben je binnen een paar minuten naar dromenland vertrokken. Ook kan jij altijd goed slapen en heb je nooit last van een vervelend ochtend humeur. De Doornroosjes onder ons kunnen nu eenmaal overal tot rust komen, dus zelfs in de trein, op bank, in auto of in het vliegtuig kunnen ze nog lekker hun ogen dicht doen. Jij mag daarom zeker trots zijn op je slaapritme, aangezien veel mensen er jaloers op zullen zijn. Als Doornroosje doe je dan ook regelmatig even een powernap in bed of op de bank om even helemaal tot rust te komen. You’re lucky ;-)!
2. Piekerende slaper
Als piekerende slaper kan je lastig in slaap komen, aangezien er altijd ontzettend veel gedachtes door je hoofd heen gaan. Je brein is daarom constant bezig met piekeren over deze gedachtes. Vooral als je in bed gaat liggen, dan kan je deze gedachtes maar moeilijk beheersen. Alle beschamende acties, problemen waar je mee zit of spannende dingen die je moet doen, komen dan ineens allemaal weer omhoog. Voor de piekerende slaper is het daarom nooit echt een relaxte nacht en moeten ze geluk hebben dat ze nog een paar uurtjes kunnen meepakken. Toch komen deze gedachtes niet alleen voor het slapen voorbij, maar deze kunnen ook midden in de nacht ineens opkomen. Het is daarom belangrijk dat je voor het slapen even helemaal ontspant, zodat je de gedachtes even kan bewaren voor overdag. Do not think so much!
3. Perfectionist
Mensen met deze sleep language hebben hun slaapritme echt helemaal op orde. Dat komt omdat ze altijd een vaste routine hebben voordat ze in bed kruipen. Ze worden ook wel de perfectionisten genoemd, omdat niks anders mag gaan dan hoe het normaal gaat. Deze mensen beginnen altijd al vroeg met hun huidverzorging en het klaarleggen van een nieuwe outfit voor de volgende dag. Dat zorgt ervoor dat de perfectionist met een gerust hart kan slapen en geen stress heeft. Als ze deze routine niet volgen, dan kan dat zelfs invloed hebben op hun nachtrust. Jij vindt het daarom ook lastig om bij andere mensen te slapen, aangezien dan veel dingen anders gaan dan normaal. Alles graag op een rijtje hebben, dat is voor jou een echte must!
Lees ook:
Heb je vannacht slecht geslapen? Dít kan de oorzaak zijn
4. De oververhitte slaper
Heb je het ook altijd warm in bed? Dan kan het goed zijn dat je bij de oververhitte slapers hoort. Deze sleep language kan ontzettend veel invloed hebben op je nachtrust. Het kan namelijk goed zijn dat je elke ochtend bezweet wakker wordt, waardoor je onrustig hebt geslapen. Deze mensen slapen daarom ook liever in een gekoelde kamer, zelfs in de wintermaanden. Van dikke dekens en kruiken moet jij dus echt niks weten, aangezien je zelf al een kacheltje bent. De oververhitte slaper ligt daarom ook liever alleen, dan samen met een partner. Het idee van knuffelen geeft ze namelijk al een benauwd gevoel.
5. Lichte slaper
Als laatste sleep language hebben we nog de lichte slaper. Het is waarschijnlijk wel één van de vervelendste slaap manieren die je kan hebben. Jij wordt namelijk altijd ontzettend moe wakker, aangezien je korte uurtjes maakt. In de nacht kan de lichte slaper namelijk van de kleinste dingen al wakker worden. Ze kunnen daarom ook nooit voldoende rust nemen, waardoor ze altijd erg moe zijn. Ook kan je eventueel slaapproblemen krijgen, door regelmatig in slaap te vallen overdag. Daarom hoef je niet verbaasd te zijn als je tijdens een serie ineens zware ogen krijgt ;-).