Ziekenhuisserie Pulse vliegt Netflix-top 3 in: bingewaardig of niet?

De nieuwe ziekenhuisserie Pulse knalt de Netflix-hitlijsten binnen, maar is het meer dan alleen drama en knappe dokters? Wij doken in deze nieuwe medische soap en vertellen je of je moet kijken of skippen.
Nieuwe ziekenhuisserie Pulse
Zodra er een nieuwe ziekenhuisserie op Netflix verschijnt, zit ik al klaar om te kijken of dit mijn nieuwe Grey’s Anatomy wordt. En toen Pulse ineens opdook in de top 3 van best bekeken series op Netflix, wist ik dat ik eraan moest geloven. Tien afleveringen later, kan ik je precies vertellen waarom deze serie op ieders radar staat – en of dat terecht is.
Waar gaat Pulse over?
Pulse draait om Dr. Danielle ‘Danny’ Simms, een jonge, slimme SEH-arts die je meteen in je hart sluit. Denk aan die vriendin die alles onder controle lijkt te hebben, tot het ineens allemaal instort. Wanneer haar geheime vriendje én supervisor, Dr. Xander Phillips (verboden romances zijn nog steeds spicy), wordt geschorst, komt Danny onverwacht aan het roer van de afdeling te staan. En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, komt er ook nog een orkaan op Miami af. Serieus – het is chaos, adrenaline, en best wel hot.
Wat Pulse goed doet, is het tempo erin houden. Elke aflevering vliegt voorbij en zit vol noodgevallen, heftige confrontaties en plotwendingen waar je “huh?!” van roept naar je scherm. Het ziekenhuisleven voelt hier als een achtbaan – je hóeft je niet af te vragen of er iets gaat gebeuren, want het gebeurt sowieso.
Alles over de cast
Het is de sterke cast die het ziekenhuis tot leven brengt. Willa Fitzgerald schittert als Dr. Danny Simms. Jack Bannon (die je misschien kent van Pennyworth) geeft Xander precies de juiste mix van charisma en mysterie, en Colin Woodell als de stoïcijnse, maar betrouwbare collega-dokter is een fijne toevoeging aan het team.
De chemie tussen de acteurs maakt dat je als kijker écht het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van hun ziekenhuisfamilie. En precies dat was ook het doel van de makers. “Je wilt eigenlijk niet in het ziekenhuis liggen. Maar als je in het ziekenhuis lag, dan zou je hier wel willen liggen. Je wilt verzorgd worden door deze mensen”, zegt scenarioschrijfster Zoe Robyn.
Meer soap dan scalpel
Toch moet je wel houden van series die meer focussen op persoonlijke relaties dan op medische accuratesse. Want eerlijk is eerlijk: soms lijkt het of Danny meer bezig is met Xander dan met haar patiënten. Voor fans van series als Grey’s Anatomy is dat geen probleem – die leven juist voor de romantiek tussen de operatiekamers. Maar wie hoopt op rauwe medische spanning zoals in The Pitt of New Amsterdam, kan Pulse iets te ‘soapy’ vinden.
Ook IMDb-gebruikers zijn een beetje verdeeld. Met een 6,1 is het zeker geen megaklapper, maar dat betekent niet dat het niet leuk is. Soms wil je gewoon een serie waarbij je lekker kunt wegdromen, drama kunt meepikken én kunt zwijmelen bij knappe artsen. Mission accomplished.
Zin om zelf te zien waar iedereen het over heeft? Pulse staat nu op Netflix en hieronder kun je alvast de trailer bekijken!