Lifestyle

De runners knot: zo strik je je veters als een échte hardloper

runners-knot

Ben jij ook helemaal gek op joggen en doe je het liefst elke maand mee aan een nieuwe hardloopwedstrijd? Of ben je een wat rustigere fan, die elke ochtend goed begint met een klein rondje? Hoe dan ook, dit is de hack voor jou. Door op déze manier je veters te strikken, kun je namelijk alles rennend aan!

De ultieme hack voor alle hardlopers

We kennen allemaal wel die frustratie bij losgeraakte veters tijdens een goede sprint. Hoe strak we ze ook knopen, ze lijken altijd los te komen! Met de runners knot kun je op een eenvoudige, effectieve manier er voor zorgen dat je veters stevig blijven zitten – al is dat niet het enige voordeel van deze unieke veterstrik tactiek.

De voordelen van de runners knot

Behalve dat je veters niet meer zo snel uit elkaar raken, zijn er ook een aantal andere voordelen van deze veterstrik tactiek. Zo helpt deze runners knot ook bij het voorkomen van voetpijn na lange afstanden. Daarnaast maximaliseert de knoop ook enkelondersteuning, door de unieke manier waarop de veters gestrikt worden.

Het is namelijk zo dat je tijdens het hardlopen snel wegglipt, vooral met je hiel. Dit is wat al die blaren veroorzaakt! Door de runners knot toe te passen, voorkom je dus al dat wegglijden van je hiel. Een hack die handig is voor een échte hardloper, maar ook in het dagelijks gebruik.

1. Bereid je schoenen voor

Wat je eerst moet doen om de runners knot te maken, is de veters uit de bovenste gaatjes van je schoenen te halen. Hierna trek je de resterende lusjes wat losser – het is namelijk beter voor je voeten, om je schoenen zo los mogelijk te maken, voordat je ze aantrekt. Dit helpt bij het garanderen van die perfecte pasvorm! Wanneer je voet in je schoen zit, kun je beginnen met het strakker aantrekken van je veters, één voor één.

2. Twee konijnenoortjes

Dan begin je met het maken van de knoop. Hiervoor maak je twee kleine konijnenoortjes, maar niet zoals je gewend bent. De bovenste gaatjes die je los hebt gehouden, daar ga je namelijk weer in met je veters. Dit doe je recht omhoog, dus niet gekruist! Door de veter recht omhoog in het bovenste gaatje te lussen, creëer je een klein oortje aan beide kanten van je schoen.

3. Kruis je veters

Zodra je deze twee oortjes hebt gemaakt, begin je met het kruisen van de veters. Hierbij zorg je er dus voor dat de oortjes hun vorm behouden! Je pakt het einde van de veter aan de ene kant van je schoen, en lust hem zo door het oortje aan de andere kant van je schoen. Trek de veters strak, en dan ook de oortjes.

4. De gewone knoop

Na alles strak getrokken te hebben, kun je je schoen op de normale manier verder strikken – dus gewoon zoals je je gewone schoenen ook strikt. Je zult meteen een verschil voelen in hoe de schoen om je voet heen past. Voilà, rennen maar!

View post on Instagram
 

Beeld: Instagram @reneeenoe