1. Romige burrito’s met rode paprika
Ingrediënten
- 1 bloemtortilla
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 kleine rode ui, versnipperd
- 1/4 rode paprika, fijngesneden
- 1/2 theelepel knoflook, fijn geperst
- 1/2 blikje (400 gram) pintobonen, afgespoeld en uitgelekt
- een paar schijfjes jalapeño peper, fijngesneden
- 2-3 eetlepels roomkaas
- 1/4 theelepel zout
- 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
Hoe bereid je het?
2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, rode paprika, knoflook en jalapeño peper. Doe dit twee minuten terwijl je doel goed door elkaar roert. Voeg als laatste de bonen toe en bak deze nog drie minuten mee.
3. Voeg de roomkaas, zout en koriander toe. Bak het twee minuten mee en vergeet niet te roeren.
4. Verdeel de vulling over het midden van de tortilla, rol hem op en je kunt meteen genieten.
2. Pasta met spinazie en Boursin
Ingrediënten
- 200 gram spinazie à la crème (diepvries)
- 150 gram pasta
- 45 gram Boursin
- peper
- handje cashewnoten
Hoe bereid je het?
2. Verwarm ondertussen de spinazie in een pan op het vuur.
3. Giet de pasta af en meng de Boursin en spinazie erdoor. Voeg wat peper toe naar smaak en strooi er een handje cashewnoten overheen. Je gerecht is helemaal klaar om van te smullen.
3. Tomatensoep
Ingrediënten
- 1 tomaat
- stukje ui
- stukje wortel
- 10 gram boter
- ½ blikje tomatenpuree
- 10 gram bloem
- 250 milliliter water
- ½ bouillonblokje
- 1 laurierblaadje
- 3 peperkorrels
- 1 kuipje koffiemelk
Hoe bereid je het?
2. Smelt de boter op laag vuur in een pan. Fruit de ui en de wortel in dezelfde pan.
3. Voeg de tomatenpuree toe en roer het even goed door.
4. Voeg nu de bloem toe. Roer met een garde in de pan, totdat je geen losse bloem meer ziet.
5. Schenk nu het water erbij. Breng de soep al roerend aan de kook.
6. Voeg de tomaat, peperkorrels, het laurierblaadje en bouillonblokjes toe.
7. Laat de soep tien minuten zachtjes koken.
8. Maak de soep af met een scheutje koffiemelk. Eet smakelijk!
4. Vis met salade en aardappels
Ingrediënten
- een portie vis (bijvoorbeeld tilapia of pangasius)
- cajun kruiden
- bakje eenpersoons aardappels of een portie geschilde aardappels
- 100 gram (= 1 klein zakje) botersla
- bakje cherrytomaatjes
- sladressing
- olie of Becel
Hoe bereid je het?
2. Strooi een beetje kruiden over de vis (niet te veel, cajun heeft een sterke smaak!).
3. Verwarm de olie in een koekenpan op hoog vuur. Als het goed heet is, leg je de vis in de pan en zet je het vuur laag.
4. De vis bak je ongeveer acht minuten.
5. Maak ondertussen de salade. Was de tomaatjes, snij ze doormidden, meng ze door de botersla en doe er een beetje dressing over.
5. Spaghetti met groentesaus
Ingrediënten
- ongeveer 70 gram spaghetti
- blik gepelde tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- eetlepel (olijf)olie
- 2 eieren (kun je vervangen door vlees of vleesvervanger)
Hoe bereid je het?
2. Snijd de ui en prei fijn en pers de knoflook.
3. Bak de ui, prei en knoflook in een beetje olie en voeg daarna de gepelde tomaten toe. Laat dit een poosje sudderen op laag vuur en de saus is klaar.
4. Bak de eieren en alles kan op elkaar op een bord. Aanvallen maar!
6. Rijst met kip, boontjes en pindasaus
Ingrediënten
- ongeveer 70 gram rijst
- 1 kipfilet
- eenpersoonsverpakking sperzieboontjes of 150 gram verse
- 1 bakje (265 milliliter) Remia pindasaus
Hoe bereid je het?
2. Als je voorverpakte sperzieboontjes hebt, verwarm je dit gemakkelijk op in de magnetron. Als je verse sperzieboontjes hebt, moet je eerst de puntjes aan beide kanten eraf snijden, vervolgens de boontjes wassen en opzetten in een laagje koud water op hoog vuur. Zodra het kookt, zet je het vuur laag. Laat dit ongeveer acht minuten koken.
2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en verhit één eetlepel olie in een wokpan (of grote koekenpan als je geen wok hebt).
3. Zodra de olie heet is, bak je de stukjes kipfilet.
4. Als de kipfilet bijna klaar is voeg je 1 à 2 lepels koude pindasaus toe en laat je dit even meewarmen.
7. Macaroni-schotel met kipfilet en prei
Ingrediënten
- pasta of macaroni
- 1 stuk kipfilet
- kipkruiden
- 100 gram prei schoongemaakt en gewassen
- 50 milliliter kippenbouillon
- 62 milliliter vetarme room
- kruiden (peper, zout, peper, knoflook, Spaanse peper)
Hoe bereid je het?
2. Snijd de kip in reepjes, breng het op smaak met kruiden en bak de kip in een pan.
3. Voeg de prei, bouillon en room toe en laat het vijf tot acht minuten zachtjes koken.
4. Giet de pasta af, laat het goed uitlekken en voeg het toe aan de kip.
5. Meng alles goed en breng het op smaak met kruiden. Voilà!
8. Eenpersoons ovenschotel
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 1 flinke tomaat
- 1 kleine ui
- 120 gram minikrieltjes
- 25 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepel Italiaanse kruiden
- peper, zout
- olijfolie
Hoe bereid je het?
2. Gaar de minikrieltjes voor in de koekenpan of in de magnetron.
3. Bak de ui in wat olijfolie.
4. Voeg na enkele minuten de courgette en de voorgegaarde krieltjes toe. Laat dit ongeveer vier minuten staan.
5. Voeg nu de tomaat toe. Laat het, afhankelijk van de gewenste stevigheid, even staan.
6. Roer het geklopte ei er door tot het begint te stollen.
7. Giet het mengsel in de ovenschaal.
8. Strooi de kaas er overheen.
9. Bak het gerecht twintig minuten op tweehonderd graden in de oven.