Soms kan het heel ingewikkeld zijn om gerechten voor verschillende gangen te bedenken. Welke gerechten passen bijvoorbeeld bij elkaar qua smaak? Nog lastiger is het om vervolgens drankjes te bedenken die bij de gerechten passen. Wij helpen je daarom een handje en delen een super simpel recept voor de heerlijke kerst scroppino. Een drankje die overal bij past!
Kerstdiner
Kerst scroppino
Recept
- 30 milliliter prosecco
- 15 milliliter vodka
- 3 eetlepels yoghurtijs
- 1 candy cane
- 1 scheutje aardbeiensiroop
- 1 trosje rode bessen
- barlepel
- champagneglas
- maatbeker
- staafmixer
Bereidingswijze
- Haal het yoghurtijs alvast uit de vriezer, zodat het ijs wat zachter kan worden en het makkelijk te scheppen is.
- Schenk vervolgens een scheutje aardbeiensiroop in elk champagne glas.
- Maak de fles prosecco open. Neem de maatbeker en schenk daarin de juiste hoeveelheid prosecco. Doe dit vervolgens ook met de vodka en voeg het ijs toe aan de maatbeker.
- Nu heb je de staafmixer nodig en mix je het mengsel tot het glad en schuimig is.
- Voor het schenken hebben we de barlepel of theelepel nodig. De lepel plaatsen we net boven de siroop aan de binnenkant van het glas. Op die manier kunnen we de inhoud van de maatbeker rustig via de lepel in het glas gieten. Omdat we de snelheid van het mengsel met de lepel afremmen blijven de twee vloeistoffen op elkaar liggen wat zorgt voor het coole effect.
- Tenslotte maken we de kerst scroppino af door een trosje rode bessen en een candy cane aan de rand te hangen ter versiering. Proost!