Food

Recept! Zo maak je een overheerlijke appeltaart tosti

appeltaart-tosti

Als je dacht dat tosti's altijd hartig zijn, dan heb je het mis! Zet met dit recept een overheerlijke appeltaart tosti op de ontbijttafel.

Appeltaart tosti

Toen wij dit bijzondere recept op Favorflav tegenkwamen, waren we meteen verkocht! Een combinatie van een appeltaart en een tosti, hoe leuk is dat?! Je kunt het wel omschrijven als een ‘wentelteefje deluxe‘. Met dit simpele recept serveer je binnen een handomdraai het lekkerste ontbijtje wat je ooit geproefd hebt! Stroop je mouwen op, we gaan een overheerlijke appeltaart tosti maken!

Aan de slag!

De ingrediëntenlijst kan dan nog wel lang zijn, dit betekent gelukkig niet dat het ingewikkeld is! Iedereen kan dit recept volgen, je hoeft er zeker geen keukenprinses voor te zijn! 😉
  • 120 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes (wit)brood
  • 1 fijn gesneden appel
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • boter
  • kaneel
  • optioneel: krenten, poedersuiker, slagroom
Is het gelukt met de boodschappen? Dan gaan we beginnen met het recept voor de lekkere appeltaart tosti!
Stap 1: Doe de volgende ingrediënten in een kom en mix dit tot dat het een egaal goedje is: de eieren, het vanille-extract, de kristalsuiker en een snufje kaneel.
Stap 2: Doe wat boter en de kleine stukjes appel in een koekenpan. Verhit dit voor ongeveer 3 minuten, blijf erbij staan zodat het niet verbrand.
Stap 3: Hierna voeg je de bruine suiker, een beetje kaneel en het water toe, totdat het een zacht appel mengsel is. Hier kan je eventueel wat krenten of rozijnen aan toevoegen als je dat lekker vindt!
Stap 4: Nu de vulling klaar is, verdeel je dit over een boterham en leg je er nog eentje bovenop. Doop ook de buitenkant van de tosti voorzichtig in het eimengsel.
Stap 5: Pak de koekenpan er weer bij en bak beide kanten van de tosti goudbruin. Klaar? Besprenkel de appeltaart tosti met wat poedersuiker en een dot slagroom. Yummy!
Bron: flavorflavBeeld: pinterest

Must reads 👀