Gek op bananenbrood? Probeer deze heerlijke bananenpannenkoekjes

Bananen zijn lekker, gezond, en je kunt er echt van alles mee maken. We zijn al een tijdje helemaal gek op bananenbrood, maar nu is er een nieuw verrukkelijk ontbijtje trending wat je écht moet proberen: bananenpannenkoekjes!
Heerlijke bananenpannenkoekjes
We hopen dat je inmiddels weet dat ontbijten ontzettend belangrijk is voor een goede start van de dag. Natuurlijk is het wel zo leuk om je dag niet te beginnen met een saaie cracker of een boterham met kaas. Gelukkig zijn er enorm veel heerlijke recepten, die snel te maken zijn, maar er toch voor zorgen dat jij niet met tegenzin om te ontbijten uit je bedje stapt. En als je gek bent op bananenbrood, is dit verrukkelijke recept misschien wel jouw nieuwe go-to ontbijtje. Dit is het recept voor ongeveer 12 bananenpannenkoekjes om je vingers bij af te likken!
Wat heb je nodig?
- 140 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 grote rijpe banaan
- 1 groot ei
- 180 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels gesmolten boter (en een beetje om de pannenkoekjes in te bakken)
- 2 eetlepels bruine suiker
Stap 1: mengen maar
Het eerste wat we natuurlijk moeten doen, is een paar ingrediënten mengen. Pak die enorme bak er dus maar bij en gooi de bloem, het bakpoeder, het beetje zout en de kaneel allemaal in een grote kom. Roer dit even met een lepel tot het goed gemengd is.
Vervolgens kun je in een andere kom de rest van de ingrediënten mengen. Hiervoor is een mixer geen overbodige luxe, aangezien nu alle natte ingrediënten bij elkaar gaan. Klop de banaan, het ei, de melk, het vanille-extract, de boter en de bruine suiker goed door elkaar, tot het een glad mengsel wordt!
Stap 2: een beetje van jezelf
Dan is het tijd om alle ingrediënten bij elkaar te doen. Gooi het droge mengsel bij het natte mengsel, en roer dit allemaal goed door. Mixen mag ook, maar het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten. Nu kun je er ook extra ingrediënten bij doen, om je pannenkoekjes helemaal je eigen te maken. Kies bijvoorbeeld voor stukjes pure chocola, nootjes of een klodder pindakaas. Je mag het helemaal zelf weten, en je kunt eindeloos variëren!
Stap 3: bak, bak, bak
Dan is het nu tijd om de bananenpannenkoekjes te bakken. Verhit een koekenpan op middenhoog vuur en gooi er een klontje boter in. Schep daarna met een lepel wat beslag in de pan: hoe meer beslag, hoe groter de pannenkoek (duh)! Bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten, tot er belletjes ontstaan, en keer ze daarna om. Blijf ze tijdens het bakken een beetje omkeren, en zolang je zorgt dat ze niet verbranden, kan het alleen maar goed gaan.
Stap 4: decoreren en serveren
En dan is het tijd voor het leukste deel: de bananenpannenkoekjes serveren! Dit kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Decoreer de pannenkoekjes bijvoorbeeld met andere soorten fruit, zoals aardbeien of frambozen, of snij juist nog meer plakjes banaan om die erbij te eten. Ook een siroopje mag natuurlijk zeker niet ontbreken. Kies honing, chocoladesaus of onze favoriet: maple syrup. Daarnaast kun je de pannenkoekjes ook serveren met wat extra nootjes. Eet smakelijk!