Pornstar Martini toetje
Het is één van onze all time favorite cocktails: de Pornstar Martini. Terrasje met de meiden? We drinken een Pornstar Martini. Cocktailavondje thuis? We maken ‘m lekker zelf. Dat we er geen genoeg van krijgen, mag duidelijk zijn. En voor de mensen die dit drankje net zo lekker vinden als wij, hebben we een overheerlijk recept gevonden. Namelijk een Pornstar Martini toetje! Wij leggen je uit hoe je dit heerlijke dessert zelf kan maken.
Verschillende onderdelen
De key van dit dessert zijn de vier verschillende onderdelen. Het Pornstar Martini toetje bestaat namelijk uit passievruchtcurd, limoenmousse, passievrucht romanoff en meringue. Het zal je dan ook waarschijnlijk niks verrassen dat het voorbereiden van dit dessert heel wat tijd kost. Wij raden je aan om de de dag voordat je ‘m gaat maken alle ingrediënten alvast in te slaan, zodat de gekoelde producten écht goed gekoeld zijn.
Ingrediënten
Voor het toetje heb je dus veel verschillende ingrediënten nodig. Deze dingen moet je inslaan voor zes toetjes:
Passievruchtcurd
- 250 g passievrucht uit de diepvries ontdooid
- sap van een halve limoen
- 150 g roomboter
- 175 g suiker
- 6 eidooiers
Limoenmousse
- 250 ml slagroom
- 2 eiwitten
- 8 g vanillesuiker
- rasp van 2 limoenen
- sap van 2 limoenen
- 1 blaadje gelatine
- 1 tl vanille-extract
Passievrucht romanoff
- 200 ml slagroom
- 25 g suiker
- 4 passievruchten
- 2 kleine borrels wodka borrelmaatje kleine kant
- 100 ml passievruchtsap Coolbest
Meringue
- 4 eiwitten
- 40 g poedersuiker
- 225 g kristalsuiker
- 75 ml water
Bereidingswijze
Alle ingrediënten ingeslagen? Dan kun je nu beginnen met het bereiden van je dessert. Ook dit delen we op in vier verschillende onderdelen.
Het maken van de passievruchtcurd
Voor de passievruchtcurd wil je beginnen met een pan met een laagje water op hoog vuur te zetten. Doe de passievruchtpulp, sap van een halve limoen, suiker en roomboter in een kom en laat het au bain-marie op de pan smelten. Is alles gesmolten? Dan kun je de eidooiers toevoegen. Meng het door elkaar met een garde voor ongeveer 20 à 25 minuten. Als het goed is krijgt je mengsel een soort yoghurtdikte. In het begin zal het lijken alsof dit niet lukt, maar keep going. Het komt vanzelf! Is het gelukt? Dan kun je het mengsel in een kom of bakje afgieten en in de koelkast zetten, zodat het goed kan afkoelen.
Limoenmousse
Nu kun je verder met de limoenmousse. Begin met de slagroom stijfkloppen. Voeg in een vetvrije kom de eiwitten en vanillesuiker toe en klop ook dit stijf. Laat het gelatineblaadje even weken in koud water. Zet daarna een steelpannetje op laag vuur en dor hier de rasp en sap van twee limoenen doorheen. Laat het warm worden, maar zorg dat het niet kookt. Knijp het gelatineblaadje goed uit en voeg het daarna toe. Meng het vervolgens met een garde tot de gelatine helemaal is opgelost. Zet vervolgens het vuur uit en meng de slagroom met de eiwitten en het limoensapmengsel. Voeg ook de vanille-extract toe. Meng het vervolgens goed door elkaar en laat het minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Passievrucht romanoff
Daarna kun je verder met de passievrucht romanoff. Begin door de slagroom en de suiker lobbig te kloppen. Snij vervolgens de passievrucht open en lepel alle pulp eruit. Meng vervolgens de passievruchtpulp, wodka, passievruchtsap en je slagroom goed door elkaar. Houd je van een – niet zo sterke – alcoholsmaak? Dan moet je een beetje spelen met hoeveel wodka je door het mengsel heen doet. Dit allemaal gedaan? Dan kun je het in de koelkast zetten. Zodra je het eruit haalt om je toetje af te maken, moet je het nog even goed door elkaar mengen zodat het weer één geheel wordt.
Meringue
Als laatste kun je de meringue gaan maken. Verwarm de oven eerst voor op 100 graden. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix het samen met de poedersuiker stijf. Pak een steelpannetje en doe hier de kristalsuiker en het water in. Roer goed door tot het suiker is opgelost en laat nu verwarmen tot 121 graden (meet dit door de thermometer in de suikersiroop te hangen). Giet, terwijl je het stijfgeklopte eiwit mixt, de suikersiroop er langzaam bij. Laat dit nog circa 3 min. kloppen tot een stevig, glanzend geheel. Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak. Spuit de meringue net zo groot als de bovenkant van je glas waarin je het serveert. Zet het vervolgens ongeveer drie uur in de oven, maar hou het goed in de gaten. De baktijd kan per oven verschillen.
Heb je alle stappen goed opgevolgd? Dan ben je bijna klaar! Pak een glas naar keuze om je toetje in te serveren. Giet vervolgens 2/3 el van de passievruchtcurd erin, 2/3 el limoenmousse, 1 soeplepel passievrucht romanoff en 1 meringue bovenop. Het duurt even, maar dan heb je ook wat: een overheerlijk Pornstar Martini toetje!