Pornstar Martini toetje
Verschillende onderdelen
Ingrediënten
- 250 g passievrucht uit de diepvries ontdooid
- sap van een halve limoen
- 150 g roomboter
- 175 g suiker
- 6 eidooiers
- 250 ml slagroom
- 2 eiwitten
- 8 g vanillesuiker
- rasp van 2 limoenen
- sap van 2 limoenen
- 1 blaadje gelatine
- 1 tl vanille-extract
- 200 ml slagroom
- 25 g suiker
- 4 passievruchten
- 2 kleine borrels wodka borrelmaatje kleine kant
- 100 ml passievruchtsap Coolbest
- 4 eiwitten
- 40 g poedersuiker
- 225 g kristalsuiker
- 75 ml water
Bereidingswijze
Voor de passievruchtcurd wil je beginnen met een pan met een laagje water op hoog vuur te zetten. Doe de passievruchtpulp, sap van een halve limoen, suiker en roomboter in een kom en laat het au bain-marie op de pan smelten. Is alles gesmolten? Dan kun je de eidooiers toevoegen. Meng het door elkaar met een garde voor ongeveer 20 à 25 minuten. Als het goed is krijgt je mengsel een soort yoghurtdikte. In het begin zal het lijken alsof dit niet lukt, maar keep going. Het komt vanzelf! Is het gelukt? Dan kun je het mengsel in een kom of bakje afgieten en in de koelkast zetten, zodat het goed kan afkoelen.
Nu kun je verder met de limoenmousse. Begin met de slagroom stijfkloppen. Voeg in een vetvrije kom de eiwitten en vanillesuiker toe en klop ook dit stijf. Laat het gelatineblaadje even weken in koud water. Zet daarna een steelpannetje op laag vuur en dor hier de rasp en sap van twee limoenen doorheen. Laat het warm worden, maar zorg dat het niet kookt. Knijp het gelatineblaadje goed uit en voeg het daarna toe. Meng het vervolgens met een garde tot de gelatine helemaal is opgelost. Zet vervolgens het vuur uit en meng de slagroom met de eiwitten en het limoensapmengsel. Voeg ook de vanille-extract toe. Meng het vervolgens goed door elkaar en laat het minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Daarna kun je verder met de passievrucht romanoff. Begin door de slagroom en de suiker lobbig te kloppen. Snij vervolgens de passievrucht open en lepel alle pulp eruit. Meng vervolgens de passievruchtpulp, wodka, passievruchtsap en je slagroom goed door elkaar. Houd je van een – niet zo sterke – alcoholsmaak? Dan moet je een beetje spelen met hoeveel wodka je door het mengsel heen doet. Dit allemaal gedaan? Dan kun je het in de koelkast zetten. Zodra je het eruit haalt om je toetje af te maken, moet je het nog even goed door elkaar mengen zodat het weer één geheel wordt.
Als laatste kun je de meringue gaan maken. Verwarm de oven eerst voor op 100 graden. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en mix het samen met de poedersuiker stijf. Pak een steelpannetje en doe hier de kristalsuiker en het water in. Roer goed door tot het suiker is opgelost en laat nu verwarmen tot 121 graden (meet dit door de thermometer in de suikersiroop te hangen). Giet, terwijl je het stijfgeklopte eiwit mixt, de suikersiroop er langzaam bij. Laat dit nog circa 3 min. kloppen tot een stevig, glanzend geheel. Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak. Spuit de meringue net zo groot als de bovenkant van je glas waarin je het serveert. Zet het vervolgens ongeveer drie uur in de oven, maar hou het goed in de gaten. De baktijd kan per oven verschillen.