Direct naar content
Nieuws

Het gekste paaseitje van 2025? Dat is zonder twijfel het nasi goreng-eitje

Charlotte
Charlotte Leestijd: 3 minuten
Chocolade paaseitjes.
Afbeelding: Canva

Chocolade met nasi goreng? We moeten eerlijk toegeven dat we dit wel écht het meest bizarre paaseitje van 2025 vinden.

Gekste paaseitje van 2025

Elk jaar kijken we er weer massaal naar uit: die vrolijk gekleurde, knapperige bolletjes gevuld met de vertrouwde smaken waar je nooit genoeg van krijgt. Melk, puur, wit, karamel-zeezout, praliné of hazelnoot – het zijn de veilige favorieten waar je altijd op kunt rekenen. Maar 2025 doet daar nog een flinke schep bovenop. Dit jaar is er één smaak die zó onverwacht is, dat je bijna denkt dat het een grap is: nasi goreng.

Een paaseitje met een vulling die smaakt naar nasi goreng, gebakken rijst met kruiden en een snufje ui. Klinkt als een 1 april-stunt, maar nee – dit bizarre eitje ligt gewoon in de schappen van Jamin, tussen de rest van hun kleurrijke paascollectie. Terwijl je met opgetrokken wenkbrauwen de wikkel leest, twijfel je misschien: durf ik dit? Maar tegelijk is het zó gek, dat je het bijna móét proberen.

Nasi goreng paaseitje bij Jamin

Het klinkt als een bizarre cross-over tussen je avondeten en je paassnoep, maar toch is het écht zo: in 2025 kun je bij Jamin een chocolade-eitje kopen met een vulling die smaakt naar nasi goreng. En daarmee is de verwarring compleet. Want waar sommige mensen het idee geniaal vinden – een brutale stunt die precies past bij de TikTok-generatie – spreken anderen van “cacaomishandeling” of “het begin van het einde voor paastradities”.

Toch staat dit aparte eitje met stip op nummer één als het gaat om ophef en aandacht. Van alle ruim twintig nieuwe smaken die Jamin dit jaar introduceerde, is dit zonder twijfel de smaak die het meest besproken wordt. En dat is natuurlijk precies de bedoeling. De combinatie van zoetige melkchocolade met hartige kruidigheid en rijstsmaak zorgt voor een smaaksensatie die je óf positief verrast óf je hele smaakpapillen in de war brengt.

Slimme gedachte

Maar waarom zouden ze zoiets doen? Volgens Jamin-directeur Toon van Dijk zit er wel degelijk een gedachte achter. “Bij het bedenken van nieuwe smaken kijken we naar wat mensen in Nederland lekker vinden. En nasi goreng is eigenlijk heel Nederlands geworden.” Dat klinkt misschien vreemd, maar denk eens aan hoeveel huishoudens regelmatig een kant-en-klare nasi op tafel zetten. De smaak is ingeburgerd, vertrouwd – en dus perfect om te verwerken in een paasei… toch?

Of het resultaat ook écht in de smaak valt, is een ander verhaal. Zelfs binnen het smaaktestteam van Jamin was er discussie. De een was enthousiast, de ander trok een wenkbrauw op en nam nog een slok water. Maar, zo benadrukt Van Dijk: “Het gaat er niet om dat iedereen het lekker vindt, het gaat erom dat je iets bijzonders aanbiedt – iets wat smaakt naar wat je belooft en waar mensen over praten.” Nou, missie geslaagd.

Even testen

Op sociale media, met name TikTok, is het paaseitje inmiddels viraal gegaan. Proefvideo’s worden massaal gedeeld. De een giert het uit van het lachen, de ander grijpt naar een glas water om de nasmaak weg te spoelen. “Giga reclamestunt”, zegt iemand.

@mattiemarieke

🤢🤢

♬ origineel geluid – Mattie & Marieke

Retailexpert Paul Moers is sceptisch: “Ik denk niet dat mensen hier echt op zitten te wachten. De meeste consumenten kiezen gewoon voor wat ze kennen.” Maar hij snapt wel waarom zulke smaken er toch komen. “Innovatie betekent soms ook risico nemen. En hé, mensen praten er wél over.”