Direct naar content
Eten

Spicy superfood: chilipepers

Redactie
Redactie Leestijd: 2 minuten
Illustratie voor: Spicy superfood: chilipepers

Het wordt steeds warmer en de bikini’s worden uit de kast gehaald. We willen allemaal een bikini-waardig lichaam en doen hard ons best om gezond te eten en veel te sporten. Soms lukt het niet altijd, of niet te snel. Chilipepers geven je net dat extra zetje om wat meer af te vallen. Bovendien hebben de pepers nog vele andere voordelen. Ze behoren niet voor niets tot een van de superfoods.

Waar is het goed voor?
Chilipepers zitten boordevol anti-oxidanten, caroteen en flavoïden. Bovendien bevat één chilipeper twee keer zoveel vitamine C dan een sinaasappel. Voor mensen die willen afvallen is deze Spaanse peper de uitkomst. Het stimuleert namelijk de stofwisseling, onderdrukt het hongersgevoel én je krijgt minder trek in snoep, chocola en andere zoete lekkernijen. Ook zorgt de rode peper ervoor dat de calorieën niet omgezet worden in vet. Daarnaast reguleren ze de bloedsuikerspiegel, werken ontstekingsremmend, zijn een natuurlijke pijnstiller, verhogen de weerstand, verlagen de bloeddruk op lange termijn en doden bacteriën in de maag.


Bron

How to? 
Verwijder de zaadjes en zaadlijstjes. Die zijn namelijk het scherpst en pittigst. Wrijf niet in je ogen als je de chilipeper net hebt aangeraakt. Je ogen gaan er flink van irriteren en dat is zeker geen pretje.

Ben je grieperig? Verkouden? Of voel je je gewoon niet lekker?
Maak een bord Chili Con Carne met veel rode pepers en binnen no-time voel je je weer beter. Je verstopte neus is weer open en je voelt je niet meer grieperig. Ook lekker: guacamole met veel rode pepers! Je moet alleen wel tegen de pittige smaak kunnen. Verder kun je de pepers meewokken met groenten, als marinade gebruiken voor vlees en kip en je kunt een pittige dressing maken voor salades.

Let wel bij het kopen van chilipepers dat ze stevig en glad zijn. Kleine beschadigingen in de pepers kun je beter niet kopen, want de beschadigingen worden snel groter. Zodra je ze gekocht hebt, bewaar je ze op een koele plek, maar liever niet in de koelkast. Daar kan de peper niet doorrijpen. Tussen de 12ºC en 15ºC is perfect!

Door Mariam