Direct naar content
Eten

Zomerse cocktails – getest door MyStyle!

Redactie
Redactie Leestijd: 3 minuten
Illustratie voor: Zomerse cocktails – getest door MyStyle!

Stel je eens voor: een zwoele zomerse avond, jij en je date op het strand, kijkend naar een prachtige zonsondergang…en een super lekkere cocktail in je hand! Met alcohol of zonder alcohol, met een vrolijk drankje wordt het sowieso gezellig! Daarom testen Maxime, José en Nienke van MyStyle vandaag duurzame cocktails. 

De juiste adresjes
Het belangrijkste voor een duurzame cocktail zijn de ingrediënten! Biologische Rum is te verkrijgen bij Sundara.nl, Fairtrade rietsuiker en biologisch fruit koop je gewoon bij de supermarkt of natuurwinkel. Als je nog wat inspiratie zoekt, ga op cocktailzoektocht met de CoctailXperience workshop en maak er een leuk dagje met vrienden van.  

Strawberry Daquiri 
Maxime maakt een heerlijk frisse cocktail met limoensap en aardbeien.

Ingrediënten:
– 30 ml rum
– 30 ml limoensap
– 5 aardbeien
– een eetlepel poedersuiker
– 4 ijsklontjes

Stop de ingrediënten in bovenstaande volgorde in de blender, en blenden maar! Het resultaat is een heerlijke cocktail met een schuimend laagje bovenop. Wat Maxime ervan vindt? ‘Lekker zoet, en je proeft elk ingrediënt één voor één. Eerst kom je de sterke smaak van de rum tegen, vervolgens wat zuurder de limoen en dan natuurlijk de aardbeien. Een aanrader als je van zoet houdt!’

Cosmopolitan
José kijkt de knalroze Cosmopolitan cocktail af bij Sex and the City. Maar ze geeft er natuurlijk wel een duurzame twist aan!

Ingrediënten:
– 30 ml (bio)wodka
– 15 ml sinaasappellikeur
– 30 ml ongezoet cranberrysap
– 10 ml limoensap (gelijk aan ½ limoen)

Deze verfijnde cocktail bereid je door een cocktail shaker te gebruiken. José serveert de roze appetizer zowel aan haar vriendinnen als aan vriendlief. De Cosmopolitan valt in goede aarde: ‘Het resultaat is heerlijk! We voelen ons helemaal EcoFab met ons cocktailuurtje’.  

Piña colada en Mojito
Nynke bereidt maar liefst twee zoete cocktails: de Piña colada en de Mojito.

Ingrediënten voor de Piña colada:
– 50 ml papagayo Golden Rum
– 50 ml kokosmelk
– 125 ml ananassap
– crushed ijs
– ananas ter garnering

De Piña Colada maak je door alle ingrediënten in bovenstaande volgorde in een cocktailshaker te doen. Eventueel kun je nog een schijfje ananas op de rand van het glas zetten.

Ingrediënten voor de Mojito:
– 50 ml Papagayo Golden Rum
– enkele muntblaadjes (in zijn geheel of fijngestampt)
– een halve limoen, in partjes gesneden
– soda water (spa rood), genoeg om het glas op te vullen
– rietsuiker naar smaak
– ijs

Stop alle ingrediënten (behalve de rum en het ijs) in een longdrinkglas. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan het ijs toe en tenslotte de rum. Nynke: ‘De Piña Colada heeft vooral een erg sterke kokossmaak, dus je moet er wel van houden! Zelf hou ik erg van de Mojito en door gebruik te maken van Golden Rum in plaats van Witte Rum maak je het geheel wat zoeter’.

Welke cocktail vind jij het lekkerst?