Tips voor een perfecte BBQ

Het wordt langzaam aan steeds mooier weer en dat betekent dat we binnenkort de barbecue weer tevoorschijn kunnen halen! Maar wat haal je eigenlijk allemaal in huis voor een barbecue en hoe werkt het allemaal? Girlscene heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet voor een perfecte barbecue.
Hoe gezellig is het om met mooi weer lekker buiten te gaan barbecueën met vrienden?! Ga gezellig met vrienden of familie barbecueën in de tuin of in het park. Check voor de laatste optie wel even op deze site waar het is toegestaan om te barbecueën. Haal genoeg vlees in huis en maak lekkere salades. Om te zorgen dat er voor iedereen iets is kun je het beste een lijstje maken met wat iedereen lust. Ben je vegetarisch? Tegenwoordig zijn er ook veel vegaburgers voor op de barbecue! Belangrijk is natuurlijk dat je, naast de gezelligheid en lekkere hapjes, ook stilstaat bij de veiligheid tijdens een barbecue. Lees hiervoor de onderstaande tips.
Bron: Facebook
Tips om veilig te barbecueën:
♥ Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond en op een plek waar deze niet snel omver gelopen wordt.
♥ Scherm de barbecue af met een windscherm als het waait, zo voorkom je dat de vonken overal heen waaien.
♥ Pas op met licht ontvlambare kleding in de buurt van de barbecue.
♥ Gebruik briketten, deze zijn veiliger omdat ze geen vonken veroorzaken.
♥ Gebruik speciale aanmaakvloeistof of aanmaakblokjes bij het aanmaken van de barbecue, gebruik NOOIT benzine, petroleum of spiritus!
♥ Houd bij een houtskool barbecue altijd een emmer water bij de hand.
♥ Gebruik nooit water om het vuur in een gasbarbecue te doven, maar sluit de toevoer en doe de deksel dicht.
♥ Ga nooit met een brandende barbecue lopen.
♥ Dek na het gebruik de brandende barbecue af met zand.
Hoe moet je barbecueën?
Nu je de tips voor veilig barbecueën hebt doorgenomen kun je aan de slag met barbecueën! Maar hoe steek je een barbecue nou eigenlijk aan? Met de brikettenstarter kun je gemakkelijk en snel de barbecue aansteken. Leg twee aanmaakblokjes in de barbecue, vul de fire starter met briketten of houtskool en steek de aanmaakblokjes aan. Wacht vervolgens totdat de briketten een egaal aslaagje hebben en stort ze op de gewenste plek in de barbecue.
Bron: kaptenboelja.blogg.se
Direct grillen en indirect grillen
Met direct grillen, gril je het vlees boven de briketten. Deze methode kun je bijna voor alle producten wel gebruiken. Bij indirect grillen gaat de temperatuur gelijkmatig door de barbecue doordat de briketten aan de zijkanten van de barbecue liggen en in het midden van de barbecue liggen dus geen briketten. Deze methode is ideaal voor het grillen van hele grote stukken vlees en vis. Je moet altijd even blijven controleren of het stuk vlees of vis aan beiden kanten gaar is. Dit zie je vaak meteen en anders moet je het even doorsnijden. Controleer kip altijd extra goed, en snijd dit altijd even door om te kijken of het wel goed wit is aan de binnenkant. Verder is het belangrijk dat je apart bestek gebruikt voor het rauwe vlees, dit in verband met bacteriën.
Bron: browse.deviantart.com
Checklist voor een perfecte BBQ:
♥ Een barbecue natuurlijk (duh), als je in het park gaat barbecueën kun je voor het gemak een kleine barbecue kopen
♥ Brikettenstarter
♥ Briketten
♥ Aanmaakblokjes
♥ Lucifers
♥ Vlees of vis voor op de barbecue
♥ Drinken
♥ Stokbrood
♥ Salades
♥ Kleedje (als je in het park gaat barbecueën), let er wel op dat het kleedje niet te dicht bij de barbecue ligt 😉
♥ Sauzen
♥ Borden
♥ Bestek
♥ Vleestang
♥ Glazen
Hoe ziet jouw perfecte BBQ eruit?
Bronnen: boerenbond-welkoop.nl, barbecue-dba.com