News

‘Nee ik wil niet!’ Mogen kandidaten trouwen weigeren bij Married at First Sight?

Senait
married at first sight

Je herkent het vast. Je zit voor de tv en zou willen dat ze aan de andere kant van het scherm je konden horen. "Waarom heb je niet gewoon nee gezegd?" Maar wanneer je eenmaal voor het altaar staat in je trouwjurk, is nee zeggen nog steeds een mogelijkheid als je meedoet aan Married at First Sight? Wij zochten het voor je uit!

Married at First Sight

Het programma trekt steeds meer kijkcijfers en is megapopulair. Kijkers van het programma kunnen heerlijk meegenieten van koppels die in het huwelijksbootje stappen en op zoek gaan naar de liefde. In het programma worden meerdere singles met verschillende karaktereigenschappen, uitstralingen, interesses en leeftijden aan elkaar gekoppeld. Deze matches made in heaven (of op kantoor) zijn allemaal gebaseerd op de wetenschap.

Gedragspsychologen halen alles uit de kast om de perfecte match te vinden. Aangezien de koppels elkaar voor hun ontmoeting bij het altaar nog niet eerder hebben gezien, wordt de theorie van liefde op het eerste gezicht écht op de proef gesteld. En wij mogen dit avontuur helemaal meebeleven vanaf de bank! Net alsof je een bruiloftsuitnodiging in de brievenbus hebt ontvangen.

Mag je nee antwoorden bij het altaar in Married at First Sight?

We leerden het al van jongs af aan als we maar bleven zeuren om iets lekkers: ‘nee is nee’. Een tijdje geleden onthulde De Telegraaf alle regels over ‘nee’ zeggen binnen het programma. Mag je bijvoorbeeld een huwelijksreis weigeren? En mag je ‘nee’ zeggen direct bij het altaar? Het is bij de producent van Married at First Sight nagevraagd en wij hebben het antwoord.

Kandidaten mogen het op elk punt in het programma aangeven als ze met hun deelname aan het experiment willen stoppen. Vooraf aan de deelname is er in het contract vastgelegd dat de deelnemers ‘nee’ mogen zeggen wanneer ze het niet meer zien zitten, zelfs bij het altaar.

Natuurlijk is het de bedoeling dat deelnemers niet meteen opgeven en het avontuur van de liefde stopzetten. Ze moeten hun zoektocht naar liefde niet staken, alleen omdat ze even ontmoedigd zijn of twijfelen. De producent van Married at First Sight benadrukt hierom ook dat er wel een goede reden nodig is voor het stoppen met het programma: “Zeker omdat dit avontuur juist draait om de wetenschap een kans geven”.

Wanneer de deelnemers aan het programma beginnen, weten ze wat er van hun deelname in het experiment wordt verwacht, en dat het wel de bedoeling is dat ze het uitzitten en de uitdaging aangaan. De bedoeling van het programma is uiteindelijk wel dat je je nieuwe lover vijf weken de tijd geeft om jouw hart te veroveren.

Benieuwd naar wat de Married at First Sight kandidaten betalen voor hun bruiloft? Lees dan dit artikel!

Beeld: Videoland