Dry January is de maand waarin we onszelf uitdagen geen alcohol te drinken. Zo vlak na de feestdagen helemaal geen gek idee eigenlijk. Ons lichaam kan wel een detox gebruiken. Om deze maand wat makkelijker te maken hebben wij de 5 lekkerste mocktails voor Dry January op een rij gezet.
1. Golden Sour
- 1/2 gele paprika
- 40 ml sinaasappelsap
- 20 ml citroensap
- 20 ml chili-suikersiroop
- 1 ei
- 6-8 druppels sinaasappelbitters
- Snij de paprika en stamp fijn in een shaker.
- Schenk alle sapjes in de shaker.
- Splits het eigeel van het eiwit en doe dit bij de rest van de ingrediënten.
- Blijf goed shaken tot het eiwit in schuim verandert.
- Nu je schuim ziet vul je de shaker met ijsblokjes en shake je nog een keer.
- Vul je wijnglas met ijsblokjes en zeef de cocktail door een fijne zeef in het glas.
2. Virgin Mary Mule
- 20 ml limoensap
- 6 blaadjes verse munt
- 2 schijfjes komkommer
- 120 ml gingerbeer
- Vul een cocktailglas naar keuze met ijsblokjes.
- Schenk het limoensap erbij en voeg de blaadjes munt en komkommer toe.
- Vul aan met het ginger beer en roer even kort door met een lepel.
- Tip van ons! Heb je munt en komkommer over? Gebruik die voor de garnering.
3. Flying Chiliman
- 30 ml citroensap
- 30 ml cranberry sap
- 20 ml frambozensiroop
- 1 schijfje rode chilipeper (zonder zaadlijst)
- 1 ei
- 45 ml Red Bul (The Red Edition)
- Schenk het citroensap, cranberrysap en frambozensiroop in een shaker en doe het schijfje rode chilipeper erbij.
- Splits het eiwit van het eigeel en doe het eiwit bij de andere ingrediënten.
- Shake dit tot je eiwit verandert in schuim.
- Pas wanneer dit gebeurt kan je de shaker vullen met ijsblokjes om nog een tweede keer goed te schudden.
- Giet de mocktail vervolgens door een fijne zeef in het glas en vul aan met Red Bull.
4. Rosemary’s Pear
- 20 ml citroensap
- 30 ml perensap
- 90 ml bitter lemon soda
- Vul het glas met ijsblokjes.
- Giet alle ingrediënten in het glas.
- Roer even door en garneer met een takje rozemarijn en een plakje peer voor de cocktail aesthetic.
5. Virgin Passion
- 1,5 passievrucht of 2 el ontdooide passievruchtblokjes
- 60 ml appelsap (troebel)
- 15 ml limoensap
- 10 ml suikersiroop
- halve passievrucht (ter garnering)
- Schep het vruchtvlees van 1,5 passievrucht in een shaker en doe de overige ingrediënten daarbij.
- Vul de shaker met ijs en shake 10 tot 15 seconden lang.
- Gebruik een fijne zeef om de cocktail doorheen te gieten in je glas.
- Garneer met een halve passievrucht.
- Genieten maar!