Food

Mochi ijs zelf maken: met deze twee ingrediënten maak je de lekkerste mochi ijs hapjes

mochi-ijs-twee-ingedrienten

Op zoek naar het perfecte dessert om je vrienden en familie mee te verbazen? Dan moet je zeker deze mochi ijs hapjes proberen te maken! Een moderne twist op het traditionele Japanse recept, deze hapjes maak je gemakkelijk met twee simpele ingrediënten. Waar wacht je nog op?

Mochi ijs hapjes

Wat past beter bij deze warme zomerdagen, dan wat heerlijk mochi ijs? Deze Japanse delicatesse is een verfrissend hapje en combineert de zachte textuur van mochi met de zoetheid van ijs – uniek en onweerstaanbaar! Deze traktatie lijkt misschien moeilijk om zelf te maken, maar schijn bedriegt. Met maar twee ingrediënten heb je namelijk binnen no-time mochi ijs hapjes voorbereid, een unieke twist op het traditionele recept!

Ingrediënten

  1. Gesmolten ijs – ongeveer 120 milliliter
  2. Kleefrijstmeel – ongeveer 50 gram

Aan de slag!

  1. Allereerst pak je er een pan bij, en voeg je daar het gesmolten ijs en het kleefrijstmeel toe. Om je mochi een schattig kleurtje te geven, kun je bij deze stap ook wat druppels kleurstof toevoegen in de pan. Zo ziet je mochi er meteen wat lekkerder uit, maar het is niet nodig! Meng alle ingrediënten goed.
  2. Zet een laag vuurtje op en kook het mengsel zachtjes, totdat er een zacht deeg ontstaat. Belangrijk is om goed te blijven roeren!
  3. Maak je aanrecht goed schoon en bestuif het met wat maïzena. Leg het deeg dat is ontstaan in de pan op je aanrecht, en snijd de mochi in hapklare stukje. Bestuif de mochi zelf ook nog met wat maïzena om plakken te voorkomen!
  4. Serveer deze lekkernij met wat ijs en je toetje is helemaal klaar! Onze aanrader? Je favoriete koekjes te verkruimelen en te serveren als extra topping voor bij deze mochi ijs hapjes. Itadakimasu!

Japanse delicatesse

Deze heerlijke hapjes komen traditioneel uit Japan en worden gemaakt van kleefrijstmeel, wat in het Japans mochiko heet. Het meel wordt in het originele recept gemengd met water, waarna het gestoomd of gekookt wordt tot het een plakkerig deeg wordt dat gevormd kan worden in ronde balletjes. Wereldberoemd door zijn unieke, chewy textuur, mochi is een lekkernij die iedereen minimaal één keer moet proberen in zijn leven!

Mochi wordt vaak gebruikt in verschillende – Japanse – desserts, en kan gevuld worden met fruit, zoete rode bonenpasta, en ijs. Door zelf deze delicatesse te maken, kun je experimenteren met verschillende smaken en kleuren, en ben je ook nog eens leuk bezig. Vooral dit recept is enorm simpel om te volgen, waardoor zelfs de beginners in de keuken dit recept aan kunnen. Ga ervoor!

View post on Instagram
 

Heb jij thuis de Ninja Creami? Dan moet je deze drie zomerse ijssmaken proberen!

Beeld: Pexels