Tijd voor toetjes
Het is weer die tijd van het jaar voor gezellige tuinfeesten, weelderige brunches aan prachtig gedekte tafels en misschien zelfs wat qualitytime om je grootouders te verwennen met een heerlijke lekkernij. De lente brengt alles tot bloei en we beginnen langzaam uit onze winterse sluimering te ontwaken. Kleurrijke jurkjes worden uit de kast gehaald terwijl we aarzelend afscheid nemen van onze geliefde UGGs – hoewel we toegeven dat we deze stap nog niet hebben gezet. En welke kleur staat centraal wanneer de lentekriebels toeslaan? Roze natuurlijk! Daarom hebben we al een aantal roze restaurants ontdekt die je dit seizoen met je vriendinnen moet bezoeken, roze drankjes en nu ook een roze dessert. Deze bloesemroze tiramisu staat klaar om je hart te veroveren.
Roze tiramisu
Tiramisu, het klinkt als een melodie voor de smaakpapillen, een harmonie van romige mascarpone, doordrenkt met sterke espresso en omhuld met lagen zachte, in koffie gedoopte lange vingers. Maar deze klassieker uit de Italiaanse keuken kent verschillende varianten. Enne, een variant die wij recent hebben ontdekt is de ‘Sakura Cherry Blossom Tiramisu’ van @hummingbirdhigh op Instagram. In haar video legt ze precies uit wat ze doet, maar wij schrijven het voor het gemak nog even voor je uit!
Hoe maak je de Sakura Cherry Blossom Tiramisu?
Wat heb je nodig?
- Lange vingers (biscuitjes)
- Mascarpone kaas
- Eieren
- Suiker
- Roze kleurstof
- Sakura thee
- Eventueel lieve bloemetjes voor garnering!
Zo maak je de roze tiramisu
Stap 1: Bereid de Sakura thee
Zet Sakura thee en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg een beetje roze kleurstof toe aan de thee, om straks de lange vingers roze te maken!
Stap 2: Maak de mascarponevulling
Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg de mascarpone kaas toe aan het eidooier-suikermengsel en klop tot alles goed gemengd is.
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Stap 3: Bouw de tiramisu op
Doop de lange vingers kort in de afgekoelde thee en leg ze in een enkele laag in een ovenschaal of glazen schaal.
Bedek de lange vingers met een laag van het mascarponemengsel.
Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag mascarponemengsel bovenop.
Stap 4: Laat het opstijven
Dek de tiramisu af met plasticfolie en zet het minstens 4 uur, of bij voorkeur een nacht, in de koelkast om op te stijven.
Daarna is het tijd om te smullen!