Direct naar content
Eten

Happy Easter! Dit zijn de lekkerste Paascocktails voor bij de brunch

Dayami
Dayami Leestijd: 4 minuten
Vier cocktails op een tafel met garnering.
Afbeelding: Pexels | Min An

Met Pasen houden we van chocolade-eitjes zoeken, takken versieren, en natuurlijk lekker eten! Dit jaar staan 20 en 21 april in het teken van dit gezellige feest, en op deze dagen gaan (hopelijk) we volop genieten van een heerlijke Paasbrunch. En hoe leuk is het dan om daar een gezellig drankje bij te drinken? Dit zijn de lekkerste Paascocktails om te maken voor tijdens het ontbijten, lunchen of op elk ander moment!

De lekkerste Paascocktails voor bij de brunch

Een cocktail drinken bij het ontbijt is iets wat we normaal misschien niet doen. Toch maken we tijdens Pasen een kleine uitzondering! We beginnen de brunch toch pas vaak rond twaalf uur, en dan is een heerlijk thema drankje in combinatie met je eitje en een plakje Paasstol helemaal geen gek idee. Dit zijn de leukste Paascocktails én mocktails voor tijdens de brunch!

1. Bunny Bellini

Deze cocktail is per-fect voor bij een heerlijke Paasbrunch, en is supersimpel te maken. Je hebt voor dit recept 60 ml perzik- of mangopuree nodig, wat citroensap en een fles prosecco. Doe de puree in een champagne glas, top het af met prosecco en giet er nog wat citroensap bij. Decoreer het drankje met een schijfje mango of een eetbaar bloemetje en jullie Pasen kan beginnen!

2. Lavender Gin Frizz

Dit drankje heeft een heerlijke floral twist – er zit namelijk lavendel in! Ideaal dus voor de lente, en perfect om te testen bij het paasontbijt met je familie of je besties. Shake 50 ml gin, 25 ml citroensap en 15 ml lavendelsiroop met ijs in een cocktailshaker. Giet dit vervolgens in een glas, en top het af met bruiswater. Garneer het glas met lavendel of een schijfje citroen en jouw bloemige drankje is helemaal klaar!

3. Carrot Cake Martini

Als je van zoete en creamy cocktails houdt, is dit écht het drankje voor jou. Schrik niet van de naam, want hoewel er wortels in zitten, is het onwijs lekker, net als worteltaart! Doe 30 ml vanille vodka, 30 ml room likeur (bijv. van Baileys) en 30 ml wortelsap in een shaker met ijs. Shake, shake, shake tot het goed koud is, en giet het in een martiniglas. Doe er nog een snufje kaneel in en doop als kers op de taart het randje van het glas eerst nog even in roomkaas en koekjeskruimels. De ultieme Paascocktail voor de ultieme zoetekauw!

4. Chocolate Bunny Shot

Natuurlijk kan een shot ook niet ontbreken van dit lijstje. Dit heerlijke drankje is geïnspireerd door die honderden chocolade paaseitjes die we eten met Pasen. Doe 20 ml hazelnootlikeur, 20 ml Baileys en 10 ml espresso bij elkaar. Shake het in een shaker tot het shotje goed koud is. Breek een chocoladepaashaas doormidden en giet het drankje in de holle lekkernij. Jullie Pasen wordt er een om nooit te vergeten – behalve als je te veel bunny shots doet misschien.

Morning mocktails

We snappen best dat niet iedereen de dag wil beginnen met een cocktail. Het is tenslotte ochtend, er zijn vaak kinderen bij en ook niet iedereen drinkt natuurlijk. Om ook alle niet-alcoholdrinkers een leuk drankje aan te bieden, hebben we naast Paascocktails ook een paar heerlijke must-drink mocktails onder elkaar gezet!

1. Berry Bunny Frizz

Deze mocktail is heerlijk fruitig en zoet. Doe 50 ml frambozen- of aardbeiensiroop en 50 ml citroensap in een glas. Top dit af met bruiswater en garneer met verse bessen. Daar worden wij berry happy van ;),

2. Peachy Blossom Spritz

Bloemen schreeuwen natuurlijk lente en lente schreeuwt Pasen, dus niets is beter dan deze heerlijke mocktail serveren bij het paasontbijt. Doe 60 ml perziksap, 20 ml rozenwater of elderflower siroop in een mooi glas. Giet er bruiswater bij tot de rand en roer even door. Perfect om te serveren met een eetbaar bloemetje!

3. Carrot Ginger Sparkle

En als je jouw dag niet alleen zonder alcohol, maar ook nog eens gezond wil starten, hebben we nóg een heerlijke mocktail op het menu. Doe 60 ml wortelsap en 15 ml limoensap in een glas met ijs. Top dit af met ginger ale en garneer met munt. Helemaal healthy – en nu kun je als compensatie nog een extra plakje paasstol nemen!