1. Smokey, gekarameliseerde uien met boter boontjes
Een perfect recept voor als je jezelf een beetje lazy voelt, maar toch iets lekker op tafel wil toveren. In een handomdraai zorg je ervoor dat je gezond kan eten, wat eenvoudig te maken is binnen 30 minuten.
Dit zijn de benodigdheden:
- 1 blik boterbonen
- 1 ode ui
- 100ml slagroom
- 1 eetlepel gerookte paprika
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels tomatenpuree
- Citroensap van één citroen
- 100ml witte mij (optioneel)
- Peterselie en zuurdesem
Aan de slag!
- Snij de uien en karameliseer deze in de pan.
- Voeg de gesneden knoflook, tomatenpuree en de paprika toe.
- Blus de uien af met een beetje wijn (optioneel).
- Voeg de boterbonen toe en vul dit aan met de slagroom en citroensap. Laat dit ongeveer 5 minuutjes sudderen tot de gewenste dikte.
- Serveren maar! Of het met zuurdesem mis, of met knapperig brood. Eet smakelijk!
2. Spaanse kip en chorizo ovenschotel
Houd je van Spaanse gerechten en heb je zin in iets wat snel en gezond is, maar dan toch een ander gerecht als gewoonlijk? Binnen één uur, heb je dit gerecht op tafel staan en is zeker het proberen waard. Je hoeft in ieder geval niet meer uit eten en dit recept is genoeg voor vier porties.
Dit zijn de benodigdheden:
- 500 gram kippendijen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gemengde kruiden
- 2 rode uien
- 2 paprika’s
- 100 gram chorizo
- 200 gram krieltjes
- 12 tomaten aan een tak
- Zout en peper naar smaak
- Een scheut olijfolie
Zo maak je het:
- Doe de kip, een scheut olijfolie, paprika, gemende kruiden, zout en peper in een kom. Zo kun je eenvoudig de kip marineren.
- Voeg de gehakte paprika’s, uien, krieltjes en de in blokjes gesneden chorizo toe aan je ovenschaal. Breng dit goed op smaak met bijvoorbeeld paprikapoeder, olijfolie, zout en peper.
- Meng alles goed en leg de gemarineerde kip erbovenop.
- Leg de tomaten en peterselie hier ook bovenop en zet de schaal voor 45 minuten in de oven op 180ºC.
- Voeg nog een klein beetje olijfolie toe als je dat wilt bij het serveren. Genieten maar!
3. Sla wraps met rundvlees
Een heerlijke maaltijd, in een gezond jasje! Ja, je leest het goed, sla wraps! Het is verfrissend, gezond en bereidt binnen maar liefst 15 minuten. Dat is snel!
Dit zijn de benodigdheden:
- 4 lente-uitjes
- 1 krop ijsbergsla
- 400 gram rundvlees
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gember
- Snufje witte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels vissaus
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 1 theelepel limoensap
- 20 gram verse korianderblaadjes
- 20 gram basilicumblaadjes
- Extra’s naar keuze: vermicelli noedels, gebakken sjalotjes en extra chilivlokken
Aan de slag!
De bereiding van de ingrediënten:
- Snijd de lente-uitjes, scheidt het groene deel van het witte.
- Haal voorzichtig de bladeren van de ijsbergsla en gebruik deze als kopjes.
De bereiding van het vlees:
- Verhit de olijfolie in een pan.
- Voeg de witte delen van de lente-uitjes toe en bak ze ongeveer één minuut.
- Voeg het rundergehakt toe.
- Voeg de knoflook, gember en de witte peper toe bij het vlees.
- Roer de hoisinsaus en de vissaus door het vlees.
- Kook tot het rundvlees bruin en gaar is.
- Zet het vuur uit, meng de chilivlokken, limoensap, groene delen van lente-uitjes, basilicum en de koriander erdoor.
De bereiding van de wraps:
- Neem een blaadje sla en voeg (optioneel) wat vermicelli noedels toe.
- Top met het rundermengsel.
- Garneer met gebakken sjalotjes.
- Vouw het in een klein pakketje en geniet!