Food

Science says: kaas is blijkbaar ontzettend verslavend

kaas is verslavend

Voor veel Nederlanders is kaas echt onweerstaanbaar, er zijn dan ook zo ontzettend veel lekkere soorten. Toch vinden we het vaak lastig om het bij één stukje te houden. Uit een onderzoek is nu dan ook gebleken dat kaas heel erg verslavend kan zijn.

Kaas

Kaas is natuurlijk iets waar Nederland grotendeels om bekend staat. Tegenwoordig bestaan er dan ook ontzettend veel verschillende soorten. Wist je ook al dat wij Nederlanders wel meer dan zeventien kilo kaas per jaar eten. WOW! Vaak denken mensen dat wij de grootste kaaskoppen zijn, maar ook in andere landen zijn ze niet vies van een stukje kaas. In Zweden eten ze namelijk wel negentien kilo kaas per jaar! Toch zijn wij wel het land dat de meeste exporteert, dan hebben we het over zo’n 650 miljoen kilo kaas. Ben jij ook zo dol op kaas en merk je dat je echt niet meer zonder kan? Dan is dat helemaal niet zo gek, kaas kan namelijk een bepaald stofje bevatten waar je verslaafd aan kan raken.

Verslavend

Uit een onderzoek van de universiteit in Michigan is gebleken dat kaas echt verslavend kan zijn. Dat is gebleken omdat kaas een stofje bevat dat verslavend kan zijn. Net zoals alcohol en drugs krijgt je hersenen een stofje binnen waar je erg op kickt. Het stofje caseïne zit eigenlijk in alle zuivel producten, maar door de hoeveelheid melk in kaas spant het zeker de kroon. Daarom is het niet gek dat je echt kan genieten van een smeuïg stukje brie of een pittig blokje oude kaas. Natuurlijk wordt niet iedereen verslaafd aan kaas, maar het kan goed zijn dat je na een tijdje echt verlangd naar een lekker plakje kaas. Ook merk je vaak bij een borrelplank dat je eigenlijk alleen maar kaas eet en ook niet kan stoppen met eten. Gelukkig kun je nu wel het stofje de schuld geven van het te veel kaas eten.
Beeld: Pinterest