Vind je het wel eens lastig om wéér te bedenken wat je gaat eten vanavond? We got you! Dit zijn goedkope en makkelijke studentenrecepten om klaar te maken.
Dit zijn 9 goedkope en makkelijke studentenrecepten
Als student heb je het niet makkelijk. De tijd dat je thuiskomt en meteen kan aanschuiven terwijl er een hete pan op tafel verschijnt, is voorbij. Nu moet je het heft in eigen handen nemen en je eigen maaltjes bereiden. Dit wil je zo goedkoop mogelijk, want je hebt het niet breed. Recepten nodig? Lees snel verder!
1. Lasagne van pompoen
Ingrediënten (4 pers)
- 1 pompoen
- 50 g boter
- 40 g bloem
- 800 ml melk
- 1 groentebouillontablet
- 200 g lasagne bladen (pakje 250 g)
- 100 g jong belegen kaas 50+ (biologisch), geraspt
Bereiden
Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het pompoenvlees in plakjes van cm. Kook de plakjes 5 min. in weinig water met zout, giet ze af en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur 5 min. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Doe het bouillontablet erbij en laat op heel laag vuur nog 5 min. koken.
Schep een laagje saus in de ingevette ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel een deel van de pompoenplakjes erover, wat geraspte kaas, een laagje saus en dek af met lasagnebladen. Maak zo meer lagen met de resterende ingrediënten. Eindig met saus en kaas. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-35 min. goudbruin en gaar.
2. Luxe aardappelsalade met spekjes
Ingrediënten (4 pers)
- 1 kg aardappelen vastkokend, ongeschild
- 1 el olijfolie
- 100 g ontbijtspek, in plakjes
- 300 g tuinerwten (diepvries), ontdooid
- 6 el bieslook sladressing met yoghurt (fles 270 ml)
- 1 rode ui, in ringen
- 1 zak botersla (100 g)
Bereiden
Snijd de aardappelen in partjes. Kook ze in water met zout in ca. 10 min. gaar en giet ze af. 2 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het spek knapperig. Spoel de tuinerwten in een zeef onder warm stromend water tot ze net zijn ontdooid. 3 Roer de dressing los met 2 el water. Doe de aardappelen met de rode ui en de erwten in een schaal en schep er voorzichtig de dressing door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de botersla over een schaal of 4 kommen en schep de aardappelsalade erop. Verkruimel het spek erover. Serveer de salade lauwwarm of op.
3. Tortellini met tomatensaus (vegetarisch)
Ingrediënten (4 pers)
- Zakje tortellini (naar keuze, met vlees of kaas)
- 1 ½ ons gehakt
- Potje tomatensaus of met 4 soorten kaas en tomatensaus
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Boter of olie om in te bakken
Bereiden
Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing 15 min in ruim kokend water.Vlak voor het einde van de kooktijd van de tortellini, bak je de gehakt in een hapjes- of koekenpan los (rullen), totdat het goed gaar is.Voeg daarna de saus toe en verwarm nog even door, ongeveer 3 min. Schenk de gekookte tortellini af en voeg het gehakt- sausmengsel aan de tortellini toe en schep het geheel voorzichtig om, zodat de tortellini niet kapot gaat. Schep ev. het geheel in een leuke voorverwarmde schaal. Strooi op het mengsel de geraspte Parmezaanse kaas.
4. Tortilla met varkensreepjes
Ingrediënten (4 pers)
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 schaal varkensreepjes naturel (ca. 360 g)
- 500 g Mexicaanse wokgroenten (zak 750 g, diepvries)
- 1 zakje burrito seasoningmix (40 g)
- 1 pak tortilla wraps (8 stuks)
- 1 bekertje zure room (125 ml)
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. Voeg de varkensreepjes toe en bak 3 min. Schep de wokgroenten erdoor en bak al omscheppend nog 3 min.Voeg de seasoningmix en 100 ml koud water toe en verwarm alles nog 3 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper. Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de vleesvulling over de wraps en schep er 1 el zure room op. Vouw één zijde over de vulling naar binnen en rol de wraps op. Steek vast met een cocktailprikker. Lekker met extra zure room en een frisse tomatensalade.
5. Tomaten-courgettesoep (vegetarisch)
Ingrediënten (4 pers)
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
- 4 el tapenade van zongedroogde tomaten (potje 140 g)
- 1 courgette
- 1 groentebouillontablet
- 1 zakje bosuitjes (3 stuks)
Bereiden
Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water toe. Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan. Snijd de courgette in blokjes. Voeg het bouillontablet en de courgette toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Snijd de bosui in ringetjes. Roer vlak voor het serveren door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 kommen. Lekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.
6. Kip in zoetzure saus
Ingrediënten (4 pers)
- 300 g basmati rijst (pak 400 g)
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfilet, in stukjes
- 1 pakje tomatensaus (tomato frito, 350 g)
- 1 potje zilveruitjes (340 g), uitgelekt
- 1 blik perzikschijfjes op siroop (410 g), uitgelekt
- 1/2 pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries)
bestellen
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de tomato frito en uitjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zacht koken. Voeg de perziken en erwten toe en warm nog 5 min. mee. Serveer de rijst met de kip.
7. Ketjap noedels
Ingrediënten (4 pers)
- 1 pak mihoen (250 g)
- 3 el zonnebloemolie
- 300 g kalkoenfilet, in reepjes
- 1 zak wokgroenten Italiaans (750 g, diepvries)
- 1/2 flesje ketjap sesam woksaus (a 240 ml)
Bereiden
Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de mihoen over 4 kommen of diepe borden. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kalkoenreepjes 3 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 4 min. Voeg de woksaus toe en warm nog 1 min. door. Schep het kalkoen-groentemengsel op de mie en serveer.
8. Penne pesto met courgette (vegetarisch)
Ingrediënten (4 pers)
- 300 g penne (pasta, zak 500 g)
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden (brunoise)
- 1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries)
- 1 potje pesto alla genovese (duopak 2 x 90 g)
- 1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes fijngesneden
Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en de courgette 4 min. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 4 min. Giet de pasta af en meng de groenten erdoor in de pan. Voeg de pesto, munt en peper en zout naar smaak toe. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
9. Snelle bami (vegetarisch)
Ingrediënten (4 pers)
- 400 g minestjes (pak a 500 g)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 cm verse gember, geraspt
- 3 eetlepels sojasaus500 g nasi/bami groentemix
- 4 eieren
- 50 g zoute pinda’s +
- 1 potje atjar tjampoer (350 g)
sambal
Bereiden
Kook de minestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 el olie in een wok of hapjespan, laat hierin de knoflook en de gember licht kleuren, voeg 3 el sojasaus en de bamigroenten toe. Roerbak de groenten 4-6 min. tot ze slinken. Schep de bami door de groenten. Breng de bami eventueel verder op smaak met sojasaus. Houd de mie warm onder de folie. Verhit 1 el olie in een antiaanbakpan, breek de eieren er naast elkaar boven en bak 4 spiegeleieren tegelijk op hoog vuur. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Serveer de porties bami met een gebakken ei, bestrooi het gerecht met de pinda’s en serveer er atjar tjampoer en sambal naar smaak bij.