Voor de gin-tonic lovers
Ingrediënten
- 3 eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel baking soda
- 1 snufje zout
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram roomboter
- 250 gram Turkse yoghurt
- 8 citroenen (1 voor de cake, 5 uitgeperst, 2 in dunne plakjes)
- 125 gram basterdsuiker
- 6 eetlepels tonic
- 2 eetlepels gin (of meer als je dat lekker vindt)
Zo maak je de cake:
1. Verwarm om te beginnen de oven voor op 170 graden.
2. We beginnen bij de cake: splits de eieren, klop de eiwitten op en zet de schaal even weg. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
3. Roer baking soda, bakmeel en zout door elkaar
4. Klop de eidooiers een beetje schuimig met suiker, vanillesuiker en de roomboter.
5. Daarna meng je de yoghurt, de rest van het citroensap en de citroenrasp erdoor. Het bakmeel-mengsel doe je er gauw bij en mix je mee. Schep het geklopte eiwit (voorzichtig) bij het beslag.
6. Dit geheel schenk je in een ingevette bakvorm (brownievorm mag ook), daarna bak je dit in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
7. Nu is het tijd voor de gin-tonic siroop die over de gebakken cake komt. Verwarm het citroensap, de suiker en de tonic in een pannetje. Zet het vuur lager dan de suiker is opgelost.
8. Leg dan de plakjes citroen in het pannetje en laat ze een paar minuten meekoken – het is de bedoeling dat de siroop nu iets dikker wordt. Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen.
9. Als je cake klaar is, haal je deze uit de oven en laat je hem even afkoelen. Prik er dan kleine gaatjes in.
10. De helft van de siroop die je net hebt gemaakt in het pannetje giet je over de cake. Heb je dat gedaan, leg er dan nog wat plakjes citroen op.
11. Nu is het tijd om te genieten van je zelfgebakken gin-tonic cake: snijd de cake in plakjes en giet vóór je hem opdient de andere helft van de siroop er nog overheen. Optimaal genieten!
Ook lekker: zo maak je Tony’s Chocolonely karamel-zeezout brownies.