Lifestyle

Foto’s plaatsen in de sportschool wijst op psychische problemen

fotos-sportschool-psychische-problemen

Ook jij hebt je er vast wel eens schuldig aan gemaakt, het moment dat je de sportschool binnenloopt eventjes een selfie plaatsen. Gewoon, om mensen te laten weten dat je aan het sporten bent. Klinkt dat herkenbaar? Dan hebben we slecht nieuws voor je...

Foto’s plaatsen in de sportschool

Geef het maar toe! Ook jij hebt wel eens een selfie vanuit de sportschool op je Stories geplaatst. Eventjes aan al je volgers laten weten dat je lekker actief bezig bent. En hoewel dit in meeste gevallen gewoon een onschuldige selfie is, kan het ook een diepere betekenis hebben. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die vaak foto’s plaatsen vanuit de sportschool, vaker last hebben van psychische problemen!

Narcisme

Het lijkt misschien heel erg extreem, maar het is dus echt zo. Foto’s plaatsen vanuit de sportschool kan wijzen op psychische problemen. Met name narcisme. Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis, dat er eigenlijk voor zorgt dat je jezelf helemaal geweldig vindt. Don’t get me wrong, met zelfvertrouwen is niks mis, maar narcisme gaat nog wel een stapje verder. En eigenlijk is het ook heel logisch. Want wanneer jij een mooie selfie plaatst van je afgetrainde body, is de kans groot dat je hier positieve reacties op krijgt. En voor een narcistisch iemand is dit natuurlijk helemaal geweldig!

Lees ook:
Wait what?! Chocolademelk is hét drankje voor na het sporten

Laag zelfbeeld

Regelmatig selfies plaatsen vanuit de sportschool hoeft echt niet altijd op narcisme te wijzen. Sterker nog, het kan ook het resultaat zijn van een laag zelfbeeld. Dus precies het tegenovergestelde van narcisme. Mensen met een laag zelfbeeld zoeken vaker bevestiging. Hierom zullen zij vaker een sportfoto in hun verhaal plaatsen, omdat de complimentjes binnenstromen. Maar een selfie met wat minder flatteuze belichting of waar de putjes in de benen goed te zien zijn? No way, dat plaatsen deze mensen dus absoluut niet op Instagram. Vervolgens reageren mensen positief op de foto, door hem bijvoorbeeld te liken. En hoewel dit natuurlijk helemaal niet hun het doel is, sporen ze deze mensen hiermee aan om nóg meer foto’s te plaatsen. It’s a crazy cycle!

Beeld: pinterest