Tiramisu met een Flügel twist
Voor de één klinkt dit als een geschenk uit de hemel, de ander zit er misschien niet echt op te wachten. Voor iedereen die toch wel benieuwd is geworden, delen wij hieronder het recept voor de heerlijke Flügel tiramisu. Haal snel alle ingrediënten in huis, zo kan het echte werk beginnen!
De ingrediënten
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram mascarpone
- 1o stuks Flügel
- 175 gram lange vingers
- 2 eetlepels cacaopoeder
Aan de slag!
- Na alle ingrediënten klaar gelegd te hebben, begin je met het maken van de slagroom. Pak de ongeklopte slagroom erbij en doe deze in een ruime kom. Klop deze slagroom dan samen met de vanillesuiker. Dit kan met rustig met een mixer gedaan worden, maar met de hand krijg je vaak het beste resultaat.
- Is het mengsel goed luchtig? Pak dan de mascarpone erbij en spatel die door de slagroom heen. Let er goed op dat het mengsel niet zijn luchtigheid kwijt raakt!
- Leg dit mengsel aan de kant en begin met het maken van de bodem. Gooi hiervoor eerst alle inhoud van de Flügelflesjes bij elkaar in een diep bord. Haal vervolgens de lange vingers één voor één door de Flügel heen. Zodra ze ondergedompeld zijn kun je in een ruime ovenschaal de eerste bodem koek maken door ze naast elkaar neer te leggen.
- Na deze eerste bodem gelegd te hebben met de helft van de lange vingers, pak je het mengsel er weer bij. Smeer hier ook de helft van op de eerste laag lange vingers, en strooi een laagje cacaopoeder op het mengsel.
- Herhaal nu deze twee stappen: leg de resterende lange vingers op deze laag van het mengsel, en leg daarna op de tweede laag lange vingers de resterende room. Als kers op de taart strooi je nog een beetje cacaopoeder over de bovenkant.
- Leg de ovenschaal dan in de koelkast en laat de tiramisu twee uur opstijven. Na twee uur geduldig wachten is het tijd om aan te vallen!
Op zoek naar andere unieke recepten met Flügel? Deze Flügel gin-tonic moet je dan écht proberen!