Smullen: dit is hoe je deze heerlijke tiramisu-balletjes maakt

Ben jij ook zo’n fan van tiramisu, maar wil je iets nieuws proberen? Deze zelfgemaakte tiramisu-balletjes zijn de perfecte traktatie! Ze zijn supermakkelijk te maken, heerlijk romig en vol van die bekende tiramisu-smaak die we allemaal zo lekker vinden. Deze snack zorgt gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht. Perfect voor het kerstdiner!
Altijd toe aan wat lekkers
We kennen het allemaal wel: je hebt net een drukke dag achter de rug en je denkt: ‘Nu heb ik wel zin in iets lekkers!’. Een heerlijk stukje chocolade, een stukje taart of gewoon een kleine verwennerij, soms hebben we gewoon even iets nodig om onszelf te trakteren. En niets is beter dan wat lekkers tijdens een gezellige avond met je vriendinnen! Deze zelfgemaakte tiramisu-balletjes zijn dan de perfecte snack. Ze zijn lekker makkelijk te maken, hebben de heerlijke smaak van tiramisu en je zit niet gelijk vol ervan! En wie zegt er nu nee tegen deze zoetigheid?
Ben je nog op zoek naar een kersttoetje en heb je even geen inspiratie dit jaar? Geen zorgen, deze zelfgemaakte balletjes zijn het perfecte idee! Doordat de balletjes makkelijk te maken zijn hoef je er ook bijna niet naar om te kijken. Voeg er bijvoorbeeld een lekker bolletje vanille-ijs aan toe en je hebt een heerlijk, feestelijke toetje waar iedereen gegarandeerd van zal smullen.
Ingrediënten (voor lekkere 25 balletjes)
- 175 gram lange vingers
- 250 gram mascarpone
- 2 volle eetlepels poedersuiker
- 3 eetlepels cacaopoeder van het merk Krüger
- 1 pakje vanillesuiker
- 2 sticks espresso
- 1,5 handje vol walnoten
Aan de slag!
Begin met het fijnmalen van de lange vingers en de walnoten, zorg ervoor dat ze goed klein zijn. De walnoten hoeven niet helemaal fijn, maar een paar kleinere stukjes maken het extra lekker. Meng de gemalen lange vingers met de walnoten in een kom. Los vervolgens de espresso op in 85 ml gekookt water en voeg dit toe aan het kruimelmengsel. Zet het mengsel even in de koelkast zodat het kan opstijven.
Mix ondertussen de mascarpone met de vanillesuiker en poedersuiker voor ongeveer een halve minuut. Voeg dit mengsel toe aan het kruimelmengsel en zet alles opnieuw in de koelkast voor 30 tot 40 minuten. Na het opstijven kun je de balletjes rollen in cacaopoeder. Zet ze daarna terug in de koelkast voor minimaal 6 tot 7 uur of laat ze een nachtje staan.
En voilá, je hebt heerlijke tiramisu-balletjes om van te genieten. Eet smakelijk!
@s.saraelisa Tiramisú Pralinen – gemacht in 10 Minuten 🤎 Zutaten: – 100g Löffelbiskuits – 3 EL Mascarpone oder Skyr – etwas Vanilleextrakt und Agavendicksaft – ein Espressoshot – Backkakao #tiramisu #tiramisuballs #viralrecipes #snacks #dessert #sweets ♬ Reason – Cleo Sol