Zin in iets lekkers!
Het verschil tussen zomer- en wintereten is eigenlijk best groot. In de zomer snakken we natuurlijk naar frisse salades, koude drankjes en alles wat licht en luchtig is. Maar nu de winter is aangebroken en de kou echt toeslaat, willen we alleen maar warm en knus comfortfood. Denk aan romige soepen, smeuïge ovenschotels en zoete treats zoals overheerlijke cinnamon rolls. Het is alsof de winterkou ons doet verlangen naar alles wat ons verwarmt en gezellig maakt. En als je zin hebt in de ultieme wintertraktatie, probeer dan de pancake cinnamon roll! Perfect om je dag te beginnen met een heerlijk kaneelontbijtje.
De cinnamon roll hype
Wat begon als een simpele zoetigheid, is nu een megatrend op Instagram en TikTok. Iedereen deelt hun favoriete recepten en creatieve variaties. Het kan allemaal! Wat deze cinnamon rolls zo populair maakt, is niet alleen de onweerstaanbare geur van versgebakken deeg met kaneel en suiker, maar ook de eindeloze mogelijkheden om ze te personaliseren. Daarom hebben we nu ook voor jou, als fan van de cinnamon rolls, het perfecte recept om deze winter door te komen!
Ingrediënten
Voor de pancakes:
– 1 cup (120g) bloem
– 2 tl bakpoeder
– 1 el suiker
– 1 el kokosolie
– 1 cup kokosmelk (uit blik)
– 1 tl vanille-extract
– snufje zout
– 1 cup (120g) bloem
– 2 tl bakpoeder
– 1 el suiker
– 1 el kokosolie
– 1 cup kokosmelk (uit blik)
– 1 tl vanille-extract
– snufje zout
Voor de kaneelvulling:
– 3 el vegan boter
– 1/4 cup kokosbloesemsuiker
– 1 tl gemalen kaneel
– 3 el vegan boter
– 1/4 cup kokosbloesemsuiker
– 1 tl gemalen kaneel
Voor de icing:
– 1/3 cup vegan roomkaas
– 2 el maple syrup
– 2 el kokosmelk
– 2 el maple syrup
– 2 el kokosmelk
Zo maak je cinnamon roll pancakes
- Meng de ingrediënten voor de pancakes in een beslagkom met een garde. Zet de koekenpan op het vuur en laat deze op een klein vuurtje langzaam warm worden met een beetje zonnebloemolie erin.
- Meng de ingrediënten voor de kaneel swirl met een garde en doe deze in de spuitzak. Knip hier het puntje af en leg deze klaar voor gebruik.
- Schenk met een kleine soeplepel een lepel beslag in de pan en draai het vuur iets hoger. Wanneer de onderkant bijna gaar is, pak je de spuitzak erbij en maak je een cirkel van het suiker-kaneel mengsel op de pancake.
- Wacht een minuut en draai de pannenkoek om. Herhaal dit tot het beslag op is.
- Maak de glaze door de slagroom en de poedersuiker te mengen met een garde.
- Serveer de pancakes op een grote stapel en maak af met de lekkere icing van roomkaas, maple syrup en kokosmelk. Breakfast is ready!