1. Virgin Moscow Mule
Ingrediënten (1 persoon)
- 15 ml limoensap
- 30 ml ginger ale (gemberbier alcoholvrij)
- 1 tl Monin siroop alcoholvrije Carribean Rum
- 1 kaneelstokje
- Vanille essence
- 1 steranijs
- 1/2 limoen
- 1 takje munt
- 70 á 100 ml tonic per glas
Zo maak je het:
- Snijd de limoen in partjes en prik 2 partjes op een kleine satéprikker. Vul een laag glas met een beetje crunched ice, een kaneelstokje, een anijssterretje, de munt en het prikkertje met limoen.
- Doe het limoensap en de vanille essence samen met het gemberbier, de rumsiroop en wat crunched ice in een shaker. Doe in het glas van stap 1 en schenk het bij met wat tonic.
2. Virgin Mojito
Ingrediënten (1 persoon)
- 8 muntblaadjes
- 1/2 limoen
- 1/2 eetlepel rietsuiker
- 50 ml perziksap
- 50 ml bruisend water met citroen
- crushed ijs
Zo maak je het:
- Doe de muntblaadjes in een glas. snijd de limoen in twee partjes en voeg ze ook toe aan het glas.
- Strooi een halve eetlepel rietsuiker over de munt en limoen in het glas en stamp vervolgens alles met de muddler aan. Voeg daarna het ijs toe en het perziksap en de frisdrank.
3. Virgin Gin & Tonic
Ingrediënten (1 persoon)
- 4 ijsblokjes
- 25 á 30 ml seedlip spice 94 (alternatief voor gin)
- 100 ml tonic water (Fever-tree of Royal Club)
- 1 sliert komkommer
- 1 schijfje komkommer
- 1 schijfje limoen
- 2 rozemarijn takjes
Zo maak je het:
- Vul het cocktail glas met de ijsklontjes. Giet vervolgens de seedlip gin en het tonic water in het glas en leg de komkommer sliert erbij in.
- Om het glas iets vrolijker te maken, schuif je de schijfjes komkommer en limoen aan de rand. Maak het drankje af met de 2 rozemarijn takjes in je glas.
4. Spritzer met aardbeien en basilicum
Ingrediënten (4 persoon)
- 100 ml vlierbloesemsiroop
- 250 g aardbeien
- 3 takjes basilicum
- 1 flesje Weizen 0% (30 cl)
- 500 ml bruisend water
Zo maak je het:
- Schenk de vlierbloesemsiroop met het bier in een karaf of waterkan.
- Voeg de aardbeien toe en schenk het mineraalwater erbij en steek er de takjes basilicum in.
5. Virgin piña colada
Ingrediënten (4 persoon)
- 200 ml romige kokosmeld
- 1 kg ijsblokjes
- 2 el kristalsuiker
- 1 el limoensap
- 350 g stukjes ananas.
Zo maak je het:
- Mix de ananas, kokosmelk, suiker en het limoensap in een blender tot er geen stukjes meer in zitten.
- Vul de glazen tot de helft met ijsblokjes en schenk er de virgin colada bij. Serveer direct.