Lifestyle

Bewezen: dit is de grootste afknapper op Tinder

Dat er op Tinder veel cringes op de loer liggen hoef je ons niet vertellen. Als het de profielfoto niet is, is het vaak wel de biografie die ons de doorslag geven om links te swipen. Vaak besteden mensen niet zo veel aandacht aan hun biografie, maar na het horen van dit onderzoek, nemen we ons profiel toch nog maar een keer onder de loep.  

Dit is de grootste afknapper op een datingprofiel

Tinder, Happn, Bumble, Fruitz. Als je op zoekt ben naar een gezellige date zijn dit vaak de platformen waar je deze het best kan vinden. Door middel van een simpele beweging (swipe rechts voor me likes, swipe links voor yikes) bepaal je wie je ziet zitten en wie niet. Maar wat is nou precies de grootste afknapper op een website als Tinder? Tilburg University deed hier onderzoek naar en het resultaat vinden wij erg verrassend.

Me grootste afknapper

De grootste afknapper op Tinder zijn namelijk taalfouten. Seriously? Ja zeker! Tilburg University vergeleek 12.000 datingprofielen van verschillende websites en apps en liet dit samen met een stel fictieve profielen mét en zonder taalfoutjes aan de deelnemers zien. Een derde van de deelnemers van het onderzoek viel de fouten helemaal niet op. Maar de mensen die de fouten wél hebben ontdekt, hadden gelijk een negatieve mening over het profiel. De grootste spelfouten cringe? Vooral dt-fouten, “me” in plaats van “mijn” en “is” in plaats van “eens” zorgen ervoor dat het vingertje naar links swiped. 

Knappe koppen niet te stoppen?

Dat er nu een groot vraagteken boven je hoofd hangt is niet gek, want ook wij hadden dit niet verwacht. Gelukkig legt onderzoekster Tess van der Zanden uit hoe dit kan. Tess beweert dat het komt omdat we weinig informatie krijgen over de desbetreffende persoon, en toch moet bepalen of we diegene aantrekkelijk vinden. Daarom letten we meer op details en vallen spelfouten ons sneller op.

Dan maar mensen afleiden met de pracht van ons gezicht! Helaas, ook dat schijnt geen goede tactiek te zijn om je taalfouten te maskeren. Het bleek namelijk dat de aantrekkelijkheid van de persoon op de foto’s geen invloed had op de impact van de taalfouten. Je zult dus echt je bio moeten checken op spelfouten wil je een beetje indruk achter laten. He wat vervelent 😛

Lees ook:

Dit zijn de 10 meest hilarische taalfouten

Dit zijn de irritantste taalfouten die er bestaan

Must reads 👀