Smullen maar: deze paas recepten zijn to die for
Begin de dag goed met deze gezonde smoothie. Deze smoothie is misschien anders dan andere paas recepten, maar echt heel lekker!
70 gr wortel
150 gr mango
½ banaan
150 gr yoghurt
150 ml sinaasappelsap
takjes munt
– Snijd de mango in blokjes en houd een paar blokjes over voor de topping. Doe de mango erbij in de blender. Blend tot de smoothie goed glad is. Maak dit paas recept af met een topping van mango blokjes en een beetje munt.
Je moet wel van zoetigheid houden voor dit paas recept, maar voor de brunch vinden wij dit echt een aanrader. Wat ons opvalt aan paas recepten zijn de leuke variaties, heb jij er weleens over nagedacht om een croissantovenschaal te maken? We love it!
4 croissants
2 nectarines
100 ml melk
2 eieren
3 eetlepels roomkaas
3 eetlepels suiker
40 gr chocolade
Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de croissants in stukken en bedek hiermee de ovenschaal. Neem een kom en klop hierin de eieren samen met de melk en de suiker. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop tot een glad geheel. Snijd de nectarines in blokjes en voeg aan de mix toe.
Je hebt maar twee ingrediënten nodig voor dit recept: asperges en spek. Super easy.
Dit hapje ziet er super foto worthy uit en is perfect als hartig tussendoortje. Paas recepten hoeven niet moeilijk te zijn, you got this!
Eet je s ’ochtends vaak een gebakken eitje? Wat dacht je van een broodje ei uit de oven? Deze hartige broodjes zijn yummy en erg makkelijk om te maken.
4 broodjes kaiserbroodjes
2 eieren
1/4 paprika
verse bieslook
1 tl tijm
scheutje kookroom
handje geraspte kaas
2 plakjes ontbijtspek
– Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika en bieslook in stukjes. Meng in een kom de eieren, paprika, bieslook, scheutje kookroom, tijm en een snufje zout en peper door elkaar.
– Begin voorzichtig de broodjes uit te hollen. Vul ze met het ei-mengsel en verdeel wat geraspte kaas over het geheel. Zet de broodjes circa 20 minuten in de oven. Bak wat ontbijtspek krokant in de pan. Strooi de stukjes over de broodjes gelijk nadat je ze uit de oven hebt gehaald.
200 gram granola
1 eetlepel honing
1 eetlepel pindakaas
200 gram mascarpone
250 gram mager kwark met citroensmaak
250 gram passievrucht puree blokjes
2 blaadjes gelatine
verse munt
handje gehakte amandelen
– Week als eerste 2 gelatineblaadjes koud water en zet apart tot gebruik. Roer 200 gram granola met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel pindakaas. Verdeel dit over 4 glazen en druk de bodem aan met een lepel. Klop met de keukenmixer de mascarpone. – Klop hier kort de magere kwark in citroensmaak en 3 volle eetlepels passievrucht puree door heen. Verdeel over de glazen.
– Zet nu de glazen even in de koelkast.
– Doe de overige passievruchten puree in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en laat deze smelten in de puree. Laat even afkoelen en verspreid daarna over de glazen.
– Zet de cheesecake glazen weer terug in de koelkast en in de ochtend zijn ze ready.