4x super delicious kokos recepten

Zwijmel jij ook weg bij het idee van een tropisch eiland met heerlijke Caribische gerechten die je ultieme vakantiedag nog perfecter maken? We love it: kokos recepten. Breng het zonnetje in huis door deze heerlijke recepten uit te proberen.
1. Healthy kokosbollen
Dit eerste kokos recept is super healthy, zonder toegevoegde suikers. Deze snacks zijn easy om te maken en zijn heerlijk om mee te nemen op een drukke werkdag.
Boodschappenlijstje:
– 3 eiwitten
– 1 banaan
– 150 gr kokosrasp
– Snufje zout
♥ How to:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Pureer de banaan glad met een staafmixer. Roer de kokos en een snuf zout hier doorheen.
3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot een luchtige substantie.
4. Spatel de eiwitten nu door het kokosmengsel.
5. Vorm met een kleine ijsschep zo’n 10 bollen van het kokosmengsel en leg ze op een bakplaat.
6. Bak de kokosbollen in 15 minuten goudbruin in de oven.
*Je kunt de kokoskoeken luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.
2. Hartige curry-kokos wafels
Het ultieme kokos recept voor waffle liefhebbers. Heb je nog ergens een pakje currypasta staan in de voorraadkast? Be creative en gebruik het voor deze hartige snacks. Super yummy bij een kop soep.
Boodschappenlijstje:
– 35 gr gesmolten roomboter
– 100 ml kokosmelk
– 1/2 theelepel limoensap
– Flinke theelepel currypasta naar smaak
♥ How to:
1. Verwarm het wafelijzer.
2. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
3. Bak hiermee in het wafelijzer wafels van ca. 1 eetlepel per stuk in ongeveer twee en een halve minuut.
3. Kokoskoekjes met chocolade
Speciaal voor de cookie lovers; een delicious kokos recept.
Lees gauw verder om erachter te komen hoe makkelijk je deze cookies bakt.
Boodschappenlijstje:
– 115 gram kokosrasp
– 2 eieren
– 2 eetlepels gesmolten kokosolie
– Kneepje honing
– 50 gr pure chocolade
– 50 gr speltbloem
♥ How to:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Kluts de eieren in een kom door elkaar.
3. Zeef het speltmeel en roer dit erdoorheen, samen met de kokos, kokosolie en honing.
4. Roer tenslotte de chocoladestukjes erdoor
5. Vorm balletjes van het deeg en druk deze plat op de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven, totdat de koekjes mooi bruin zijn gekleurd.
4. Last but not least: zalm met romige kokossaus
Eerlijk is eerlijk, de coronacrisis zorgt ervoor dat er weinig te doen is. No stress, nodig je besties uit en kook dit heerlijke gerecht voor ze. Zo heb je weer even iets te doen en geloof ons; it’s worth it.
Boodschappenlijstje:
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 rode chilipeper
– Halve ui
– 2 knoflooktenen
– 400 ml kokosmelk
– 1 limoen
– Basilicum
♥ How to:
1. Verhit in een grote koekenpan één eetlepel kokosolie op middelhoog vuur.
2. Als de olie warm is, leg dan de zijde van de stukken zalm met de huid naar boven toe in de pan.
3. Bak de zalm totdat ze goudkleurig zijn. (± 4 minuten).
4. Flip de zalm om en bak tot aan de andere kant ook goudbruin van kleur is (± 2 minuten langer).
5. Zet het vuur laag en voeg de resterende eetlepel kokosolie en gesnipperde ui toe aan de koekenpan. Kook, af tot ze zacht zijn (± 2 minuten).
6. Voeg knoflook en gember toe en kook tot het geurig is (± 1 minuut).
7. Roer de kokosmelk erdoor en laat sudderen. Kook tot het verdikt is (± 5 minuten).
8. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap van een halve limoen door de saus.
10. Breng op smaak met wat zout en voor extra pit, rasp limoenschil over de saus heen.
11. Haal de saus van het vuur en leg de stukken zalm terug in de pan.
12. Garneer met basilicum, gesneden chilipeper in ringetjes en wat limoenschijfjes.
We hopen dat je van deze kokos recepten gaat smullen. Eetsmakelijk