Kerst dessert – bij deze 5 feestelijke toetjes lik je je vingers af

Woehoe! Het is bijna kerst. The most wonderful time of the year. Hoewel deze kerst er anders uit ziet dan we gewend zijn., betekent dat natuurlijk niet dat we niet lekker kunnen eten! Met eten bedoelen we: toetjes eten. Yummy. Om je wat kerst dessert inspiratie te geven zijn dit onze favorieten.
1. Kerst dessert: tiramisu met avocado
Dit heb je nodig
★ 500 gram aardbeien
★ 60 gram poedersuiker
★ 0,5 limoen
★ 1 avocado
★ 125 milliliter slagroom
★ 2 eetlepel suiker
★ 250 milliliter mascarpone
★ 150 gram lange vingers
★ 100 milliliter limoncello
★ 1 staafmixer
★ 6 glaasjes
★ 1 rasp
Dit is hoe je het kerst dessert maakt:
Snijd de helft van de aardbeien in plakjes, de andere helft mag je gaan pureren met een staafmixer. Roer hier de poedersuiker doorheen.
Rasp de schil van een limoen en pers daarna de limoen uit. Now its time for the mixer. Mix het vluchtvlees van de avocado met 2 eetlepels limoensap en de limoenrasp. Klop hierna de slagroom stijf en voeg de suiker toe.
Doe de mascarpone in een kom, voeg het avocadomengsel en de slagroom toe en roer deze goed door.
Schenk de limoncello in een diep bord, doop de lange vingers in de limoncello. Maak in je mooiste glaasjes laagjes van lange vingers, avocadocrème en aardbeiensaus. Eindig de tiramisu met een laagje crème. Bewaar de glaasjes in de koelkast tot dat je ze gaat serveren. Leg als finishing touch eventjes de aardbeien er bovenop. Smullen maar!
2. Kerst dessert: affogato
Dit heb je nodig:
★ 150 gram chocolade extra puur
★ 200 milliliter slagroom
★ 160 milliliter sterke koffie
★ 4 bollen vanille schepijs
★ 8 Italiaanse cantuccini
★ 1 ijslepel
★ 4 feestelijke glazen
Dit is hoe je het kerst dessert maakt:
Je begint met het fijnhakken van de chocolade. Daarna ga je de slagroom in een pannetje opwarmen. Deze mag niet gaan koken, dus let erop dat je het op tijd van het vuur af haalt! Roer de chocolade vervolgens door de slagroom. Next step: roer de koffie door de chocoladesaus.
Pak je mooiste glaasjes erbij en schep hier een bolletje ijs in. Schenk over iedere bol ijs wat chocoladesaus. Serveer ieder glaasje met de cantuccini om mee te dopen.
3. Kerst dessert: eton mess
Dit heb je nodig:
★ 225 gram aardbeien
★ 30 gram hazelnoten
★ 125 gram slagroom
★ 65 gram meringues
★ 1 mixer
Dit is hoe je het kerst dessert maakt:
Begin met het roosteren van de hazelnoten. Leg ze vervolgens op een bord, laat ze afkoelen en hak ze klein. Hierna ga je de slagroom stijfkloppen. Breek de meringues in stukken en verdeel ze over 4 mooie schaaltjes. Leg hier vervolgens wat aardbeien op en verdeel de slagroom en nootjes over de schaaltjes. Yummy!
4. Kerst dessert: lava cakeje
Dit heb je nodig:
★ 100 gram boter
★ 2 eetlepel cacao
★ 100 gram pure chocolade
★ 2 eieren
★ 2 eierdooiers
★ 100 gram suiker
★ Boter om in te vetten
★ 100 gram bloem
Dit is hoe je het kerst dessert maakt:
First things first, verwarm de oven voor op 180 graden. Hierna mag je de ovenschaaltjes invetten met boter. Smelt de overige boter en de chocolade samen au bain marie in een kom. Laat het vervolgens 10 minuutjes afkoelen. Klop intussen de eieren, eidooiers en suiker tot een luchtig en lichtgeel mengsel. Next step: spatel de chocolade er doorheen. Nu is het tijd om de bloem boven het beslag te zweven. Goed door roeren hoor! Doe het beslag in de schaaltjes en zet ze voor 15 minuten in de oven. Serveer ze meteen! Tada, de cakejes zijn delicious and pretty.
5. Kerst dessert: chocolademousse
Dit heb je nodig:
★ 250 gram chocolade
★ 3 eiwitten
★ 75 gram suiker
★ 250 milliliter slagroom
Dit is hoe je het kerst dessert maakt:
Smelt als eerst de chocolade au bain marie. Hierna ga je de eiwitten stijfkloppen. Doe beetje bij beetje de suiker door het eiwit heen. In een andere kop doe je hetzelfde met de slagroom. Als beide stijf zijn geworden mag je de chocolade langzaam door de slagroom mixen. Hierna spatel je het eiwit er doorheen. That’s it. De chocolademousse is ready to eat. Verdeel de mousse over je mooiste glaasjes en rasp er wat chocolade overheen. Yummy!