– snufje zout
– 200 gr kristalsuiker
– 100 gr amandelen (gemalen)
– 125 gr bloem
– 3 tl kokosmelk
– 1 tl amandel-extract
– 200 gr witte chocolade
– 250 gr mascarpone
– 500 gr slagroom
– 30 gr poedersuiker
– 40 gr kokos (geraspt)
– 1 tl kokos-extract
⇢ Scheid de eidooiers van de eiwitten in twee verschillende kommetjes.
⇢ Meng het zout goed met het eiwit.
⇢ Voeg de suiker hieraan toe en mix totdat er pieken in het eiwit ontstaan.
⇢ Doe nu het amandel-extract bij de dooiers in de andere kom en meng dit goed door.
⇢ Voeg dit mengsel nu aan het eiwit toe en roer het goed door.
⇢ Voeg de gemalen amandelen samen met de bloem hier aan toe en mix.
⇢ Doe het mengsel in een ingevette springvorm.
⇢ Bak in de oven voor drie kwartier.
⇢ Smelt de witte chocolade samen met de kokosmelk in een kom boven op een pannetje met kokend water.
⇢ Mix de mascarpone glad en doe hier de gesmolten witte chocolade bij en mix goed door.
⇢ Klop in een andere kom de slagroom en na een minuut de poedersuiker en kokos-extract hierbij.
⇢ Roer dit voorzichtig door de mascarpone.
⇢ Roer de geraspte kokos hier weer doorheen en laat vervolgens koud worden in de koelkast.
⇢ Laat de cake afkoelen en snijd hem vervolgens horizontaal in drie lagen van gelijke grootte.
⇢ Bedek iedere laag met het beslag en als laatste de bovenkant.
⇢ Decoreer met kokosrasp en geraspte witte chocolade.