Tompoucen: wie is er niet gek op?! Het liefste zouden we wel een grotere variant op kunnen. Girlscene heeft een recept gevonden op waarbij je deze droom werkelijkheid kan laten worden. Dag summerbody, hallo tompouce taart. YUM.
Dit heb je nodig om een tompouce taart te maken:
– 1 rol bladerdeeg
– 500 ml volle melk
– 1 tl vanille-extract
– 100 gr kristalsuiker
– 2 eidooiers
– 45 gr maïzena
– 200 gr poedersuiker
– 2 el water
– een paar druppels rode kleurstof
Dit is hoe je de tompouce taart maakt:
⇾ Verwarm de oven voor op 200°C.
⇾ Spreid het bladerdeeg uit en snijd hier twee ronde cirkels van ongeveer 20 cm uit.
⇾ Prik gaatjes in het bladerdeeg, zodat het deeg goed rijst in de oven.
⇾ Bak het deeg voor 20 minuten.
⇾ Giet vervolgens 450 ml melk in een steelpan en druppel het vanille-extract hierdoor.
⇾ Breng dit aan de kook.
⇾ Doe de overige melk, met de kristalsuiker en de eidooiers in een kom en mix dit goed.
⇾ Voeg als laatste de maïzena toe en klop dit tot een egaal beslag. Geniet van je tompouche taart!
Lees de rest van dit goddelijke recept voor een tompouche taart hier.
Yum! Deze karamel-zeezout taart is ook zeker een aanrader.
Bron: lekkerensimpel.com | Beeld: iStock