Deze snacks bevatten heel veel kaas
Een luchtige snack met een overvloed aan mozzarella en Parmezaanse kaas.
– 180 ml water
– 70 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
– snufje zout
– snufje zwarte peper
– 120 gr bloem
– 4 eieren
– 1 bol mozzarella
– 1 takje peterselie (gehakt)
– 75 gr parmezaanse kaas (geraspt)
⇾ Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 220°C.
⇾ Bekleed de bakplaat met bakpapier.
⇾ Doe het water, de boter, het zout en de zwarte peper in een pan en breng dit aan de kook.
⇾ Voeg de bloem toe en roer tot een deeg. Kook nog twee minuten om het deeg uit te drogen.
⇾ Vervolgens doe je het deeg in een kom en laat het even afkoelen.
⇾ Voeg de eieren, één voor één, toe en roer tot ze goed gemengd zijn.
⇾ Snijd de mozzarella in kleine blokjes en mix de peterselie deze goed door elkaar en voeg dit aan het deeg toe. Mix dit nogmaals goed.
⇾ Rol bolletjes uit het deeg en leg dit op het bakpapier. Houd een afstand van 2 cm per bolletje.
⇾ Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen.
⇾ Bak tien minuten en nog eens twintig minuten op 190°C.
⇾ Laat kort afkoelen en geniet!
Deze cheesy mess is simpel om te maken en lekker om te delen.
– 1 rond brood
– 1 el olijfolie
– 1 camembert 45+ (250 gr)
– 2 el basterdsuiker
– 2 tl rozemarijn (gehakt, vers)
⇾ Verwarm de oven voor op 220°C, maar haal de bakplaat eruit.
⇾ Snijd de bovenkant van het brood eraf en leg dit aan de kant.
⇾ Leg de camembert op de bovenkant van het brood en snijd dezelfde grootte uit het brood.
⇾ Haal dit stuk brood uit het midden en snijd dit in kleien reepjes.
⇾ Leg het op de bakplaat. Druppel de olijfolie over de reepjes.
⇾ Snijd de bovenkant van de camembert af en leg deze in het ronde gat.
⇾ Strooi hier de basterdsuiker en de rozemarijn overheen.
⇾ Leg het geheel ook op de bakplaat en zet voor een kwartier in de oven.
⇾ Laat even afkoelen en gebruik de broodreepjes om in de gesmolten kaas te dippen.
De perfecte snack om van jouw cheese carvings af te komen.
– 1 pak bladerdeeg
– 10 plakjes ontbijtspek
– 1 ui
– 200 gr kaas (geraspt)
– snufje peper
⇾ Bak het ontbijtspek zonder boter in een pan en leg aan de kant op keukenpapier.
⇾ Wanneer dit goed droog is, verkruimel je dit.
⇾ Doe de verkruimelde spekjes, bieslook en peper in een kom en meng dit goed.
⇾ Rol het bladerdeeg uit en verdeel de inhoud van de kom hierover.
⇾ Strooi vervolgens kaas over het geheel.
⇾ Rol het deeg voor de helft op naar het midden, zorg wel dat je dit aan de kort kant doet. Doe dit nu met de andere kant.
⇾ Rol het deeg in plasticfolie en leg het voor drie kwartier in de koelkast.
⇾ Verwarm nu de oven voor op 200°C, maar haal de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
⇾ Snijd het gekoelde deeg in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze op de bakplaat.
⇾ Zet dit voor twintig minuten in de oven en laat even afkoelen.
Een tosti met een peperoni pizza bite.
– 4 el ongezouten boter
– 4 plakken casino witbrood
– 4 plakken belegen kaas
– 18 plakjes peperoni
– snufje Italiaanse kruiden
– snufje knoflookpoeder
– zout
⇾ Smelt 1 el boter in een pan.
⇾ Leg twee plakken brood in de pan en bekleed met een plak kaas.
⇾ Verdeel de peperoni gelijk over de twee boterhammen en leg hier weer een plak kaas overheen.
⇾ Leg nu de twee overige boterhammen op de bovenkant.
⇾ Bak de broodjes 3 minuten per kant, totdat de kaas gesmolten is.
⇾ Doe nu de overige 3 el boter in een kleine kom en doe deze in de magnetron totdat de boter gesmolten is.
⇾ Roer de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zout erdoor.
⇾ Smeer dit mengsel op beide kanten van de gegrilde broodjes.
⇾ Bak ze vervolgens aan beide kanten voor een halve minuut.
⇾ Serveer meteen 🙂
Een hartige variant op de Engelse traditie.
– 250 ml slagroom
– 1 ei
– 250 gr bloem
– 1 el kristalsuiker
– 2 tl bakpoeder
– snufje zout
– 90 gr roomboter
– 300 gr cheddar (in stukjes)
– 2 uien (versnippert)
⇾ Verwarm de oven voor op 200°C en leg bakpapier op de bakplaat.
⇾ Doe 200 ml slagroom en het ei in een kom en klop dit goed.
⇾ Pak nu een grote kom en doe hier de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in. Meng dit door elkaar.
⇾ Kneed de boter door het bloemmengsel tot een kruimelig deeg.
⇾ Doe 225 gr cheddar en de uien bij het mengsel,
⇾ Roer met een vork het slagroommengsel erdoor tot het goed gemengd is.
⇾ Leg het deeg over op een, met bloem bekleed, aanrecht.
⇾ Rol het in een cirkel van en maak hier zes rond scones uit.
⇾ Leg de scones op de bakplaat.
⇾ Bestrijk de bovenkant met de resterende 50 ml slagroom en strooi de resterende cheddar hierover.
⇾ Bak voor 20 minuten in de oven en draai het blad halverwege.
⇾ Laat even afkoelen en klaar!