Dit is het recept voor karamel zeezout taart
– 200 ml volle melk
– 6 eieren
– 400 g bloem
– 3 tl bakpoeder
– 375 g kristalsuiker
– snuf zout
– 113 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
– 225 g pindakaas (zonder stukjes)
– 450 g ongezouten boter
– 350 g poedersuiker
– snufje zout
– 300 g basterdsuiker
– 105 g ongezouten boter
– 200 ml slagroom
– snuf zout
⇾ Vet twee ronde bakblikken in bakspray of gebruik bakpapier.
⇾ Pak een kleine, diepe kom. Klop de melk en de eieren samen tot een egaal mengsel.
⇾ Nu heb je een grote kom nodig. Zo kan je de bloem, bakpoeder, kristalsuiker en het zout roeren totdat het goed gemixt is.
⇾ Voeg de roomboter en pindakaas hieraan toe.
⇾ Pak een mixer en mix de ingrediënten tot het klonterig wordt.
⇾ Gooi het melk-ei mengsel hierbij en mix dit een glad beslag.
⇾ Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de twee bakblikken.
⇾ Zet deze nu in de oven voor drie kwartier.
⇾ Laat de cake ongeveer tien minuten afkoelen.
⇾ Haal ze uit de bakblikken en zet ze opzij op een rooster.
⇾ Als de cakes afgekoeld zijn snijd je de bolle bovenkant eraf, zodat ze vlak zijn.
⇾ Nu gaan we beginnen aan het glazuur.
⇾ Smelt de roomboter in een diep pannetje tot het een bruine kleur krijgt.
⇾ Haal het pannetje dan meteen van het vuur en giet hem in een grote kom.
⇾ Laat de boter in de koelkast afkoelen tot hij stevig wordt. Zorg er wel voor dat de boter niet te hard wordt.
⇾ Klop de boter nu glad.
⇾ Voeg de poedersuiker toe en klop voor vier minuten tot het een egaal glazuur is.
⇾ De laatste stap is het karamel-zout mengsel (yummy!). Hiervoor begin je met het smelten van de basterdsuiker in een pan op matig vuur. Blijf roeren tot dit lichtbruin is.
⇾ Voeg hier de boter aan toe en meng goed tot de boter gesmolten is en volledig door de gekarameliseerde suiker is opgenomen. Kook dit nog voor twee minuten.
⇾ Voeg de slagroom gelijkmatig toe, terwijl je blijft roeren.
⇾ Als laatste voeg je de snuf zout toe en roer dit goed door.
⇾ Leg de andere cake hierop.
⇾ Gebruik de rest van het glazuur om de bovenkant en zijkanten van de taart te bedekken en zorg ervoor dat dit glad is.
⇾ Zet in de koelkast voor minimaal een uur.
⇾ Druppel het karmel-zeezout mengsel over de zijkanten van de cake.