Red Velvet brownies
– 350 gr basterdsuiker
– 3 tl vanille-extract
– 1 tl rode kleurstof
– 4 eieren
– 1 eierdooier
– 30 gr cacaopoeder
– 125 gr bloem
– 250 gr roomkaas
– 50 gram witte chocolade
➛ Klop de boter en 275 gram basterdsuiker samen tot ze samengevoegd tot een egaal geheel.
➛ Voeg het 2 theelepels vanille-extract en de rode kleurstof toe.
➛ Breek de eieren één voor één en doe deze bij het mengesel en klop na elk ei.
➛ Verpletter de chocolade met een deegroller.
➛ Doe de cacaopoeder, chcoolade en de bloem daarbij en klop dit langzaam.
➛ Doe vervolgens de roomkaas, 75 gram suiker en 1 theelepel vanille-extract in een aparte kom en klop dit tot een gladde massa.
➛ Voeg de eierdooier toe en mix dit door het beslag heen.
➛ Giet drie kwart van het beslag in het blik.
➛ Doe hier de roomkaasmix overheen en als laatste het overige beetje beslag en meng deze twee lagen langzaam door elkaar.
➛ Bak het voor 30 minuten in de oven.
➛ Laat 15 minuten afkoelen.
Marshmallow brownies
– 100 gr basterdsuiker
– 100 gr gesmolten roomboter
– 5 flinke el Nutella
– 2 eieren (groot)
– 120 gr bloem
– 50 gr mini marshmallows
– 50 gr melk chocolade
➛ Rol de Bastonge koeken plat met een deegroller.
➛ Voeg roomboter en basterdsuiker hieraan toe tot alles goed gemengd is.
➛ Doe het mengsel in het ovenblik en druk het dit plat op de bodem.
➛ Meng de Nutella, eieren en de bloem in een diepe kom met de mixer tot een glad beslag.
➛ Giet het beslag over de koekbodem.
➛ Bak voor 8 minuten.
➛ Verpletter de chocolade met een deegroller.
➛ Haal het blik uit de de oven en bestrooi de bovenkant met marshmallows en chocolade.
➛ Plaats dit opnieuw voor 3 minuten in de oven totdat alles is gesmolten.
➛ Laat afkoelen.
Framboos chocolade brownies
– 200 gr pure chocolade
– 190 gr bruine suiker
– 1 tl vanille-extract
– 3 eieren
– 70 gr bloem
– 20 gr cacaopoeder
– 125 gr verse frambozen
– 75 gr melkchocolade chips
➛ Vet het bakblik in met boter en leg hier bakpapier overheen.
➛ Verpletter de chocolade met een deegroller.
➛ Doe roomboter en chocolade in een kom en zet deze in de magnetron tot het gesmolten is en laat dit even afkoelen.
➛ Voeg vervolgens de bruine suiker en het vanille-extract toe aan het chocolademengsel en roer.
➛ Doe de eieren één voor één erbij en blijf roeren.
➛ Voeg vervolgens de bloem en de cacao toe en roer tot het mengsel glad is.
➛ Doe hier de verse frambozen en chocoladesnippers bij en roer zachtjes.
➛ Giet het mengsel in een het blik.
➛ Bak voor 30 minuten tot de brownies gaar zijn.
➛ Laat afkoelen en snijd in blokjes.