Crème brûlée taart
Ingrediënten:
- 150 gr roomboter
- 1 ei
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 20 gr aardappelzetmeel
- 8 eierdooiers
- 125 gr vanillesuiker
- 125 ml halfvolle melk
- snufje zout
- 1 vanillestokje
- 300 ml slagroom
- 500 gr rijst
Lees ook:
Recept! Zo maak je deze heerlijke aperol spritz kwarktaart
Het recept:
- Mix de boter met een mixer glad en doe er poedersuiker bij
- Klop dit tot het een mooi egaal mengsel is en voeg daarna het zout, vanille-extract en het ei toe en mix dit
- Zeef de bloem en aardappelzetmeel in een kom. Voeg dit toe terwijl je het alles aan het mengen bent
- Haal het deeg uit de kom, maak er een platte cirkel van, wikkel het in plastic folie en laat dit minimaal twee uur in de koelkast liggen
- Haal het deeg uit de koelkast en laat het even opwarmen hierdoor kan je het makkelijker uitrollen
- Leg wat bloem op je werkblad
- Rol het deeg uit en doe dit in een vorm en zet voor een half uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Plaats het bakpapier over het deeg in de taartvorm en doe de rijst hierin
- Bak de taartvorm tien minuten in de oven
- Haal dit uit de oven en gooi de rijst weg
- Bak dit nog eens vijf minuten
- Haal uit de oven en laat het volledig afkoelen
- Verander de temperatuur naar 150°C
- Voeg de slagroom, melk, suiker, het vanillestokje en zout samen in een pan
- Roer dit en als het kookt draai je het vuur omlaag
- Klop de eidooiers in een kom
- Voeg een kleine schep van het mengsel toe aan de dooiers en klop stevig
- Druppel daarna het eiermengsel bij de rest van de room in de pan en klop dit stevig
- Blijf dit roeren totdat de crème dik is
- Zeef het geheel en verwijder het schuim
- Doe het mengsel in de taartvorm
- Doe dit voor 35 minuten in de oven
- Haal de taart uit de oven en zet dit voor twee uur in de koelkast
- Strooi suiker over de taart en karamelliseer dit met een gasbrander