Dit lijkt super onschuldig aangezien we dit echt allemaal doen, maar helaas is het borstelen van natte haren niet zo onschuldig als het lijkt. Nat haar is erg zwak en vooral erg vatbaar voor klitten. Om dit te voorkomen is het dus slim om jouw lokken vóór dat je de douche instapt te borstelen. Zo voorkom je een hoop ellende en een vogelnestje op je hoofd zodra je de douche weer uitstapt. 😉 Benieuwd hoe je jouw haardos het beste borstelt? Lees dan even dit artikel.
Wordt jouw haar ook altijd zo snel vet en wil je ze het liefst iedere dag je haren wassen? Doe dit dan alsjeblieft niet. Het té fanatiek reinigen van je haren is helemaal niet goed voor je haar. Was je haren dan ook niet iedere dag, maar probeer het eerst om de dag. Was je haar zo min mogelijk, dit is de beste optie. Hoe zit dit dan? Tijdens het inmasseren van shampoo moeten jouw lokken flink aan het werk om die externe bestanddeeltjes te verwerken. De haarschubben gaan openstaan en de talg die op natuurlijke basis aanwezig is, wordt (voor een deel) afgebroken. Door het haar elke dag te wassen betekent dit dat jouw lokken iedere keer opnieuw op de resetknop moet drukken.
Met een handdoek je haren fanatiek droogwrijven kan ervoor zorgen dat het haar gaat breken, evenals het haar in een handdoek draaien na het douchen. In het eerste puntje van dit artikel vertelden we al dat nat haar erg zwak is en dus snel breekt. Het indraaien van jouw haren in een tulband of alleen al het fanatiek droogwrijven ervan, kan er dus voor zorgen dat jouw dierbare lokken beschadigd raken. Probeer in het vervolg het haar met liefde droog te deppen en het natuurlijk op te laten drogen.
Het is beter om je haren met lauw water te wassen dan té heet. De haarschubben gaan namelijk open staan en blijven openstaan bij het gebruik van te warm water. Dit veroorzaakt pluizig haar bij het opdrogen… en dat wil niemand. Het is misschien nog wel het beste om een wasbeurt af te sluiten met koud water, hierdoor sluiten de haarschubben waardoor het haar er ook glanzender en mooier uitziet als het opgedroogd is.
Doe. Dit. Nooit. Het sissende geluid dat je hoort zodra je dit doet, zorgt er toch al meteen voor dat je genoeg gewaarschuwd bent. Nat haar en hittebronnen gaan gewoon niet samen. Wanneer je dit toch doet, betekent het sissende geluid dat het beschermlaagje van jouw lokken ervan af wordt gebrand. Aiii… Het is wel duidelijk dat je dit beter achterwege kunt laten. Gewoon even wachten totdat het haar droog is en vergeet dan ook geen heat protection pray te gebruiken.
Iedereen denkt dat het aanbrengen van een masker voor je haren zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid moet gebeuren. Het aanbrengen bij de haarwortels is inderdaad ook nodig, maar het vergeten van de haarpunten is niet zo slim. Juist hier heeft het haar vaak een oppepper nodig. Gespleten haarpunten ontstaan namelijk doordat het haar afgebroken is door beschadigde haarschubben. Door de buitenlaag van deze haarpunten extra goed te verzorgen, worden gespleten haarpunten in het vervolg voorkomen.