Wow, is dit niet schokkend laag? Vijf procent van de mannen wereldwijd gebruikt dus een condoom. Nu kan het percentage in Nederland heel ergens anders liggen aangezien dit een gemiddelde is van alle landen, maar echt hoog kun je het niet noemen. Safety first! Letterlijk.
En dan hebben we niet over het condoom in jouw nachtkastje (hopelijk!), maar het fenomeen condoom zelf. Wist je dat het tussen de 12.000 en 15.000 jaar oud is? Gelukkig dachten ze toen al aan veilige seks. Grappig feitje: we weten dit omdat er een muurschildering uit die tijd dateert in een Franse grot. Daar is te zien hoe een man een condoom gebruikt.
3. Condooms hebben geen invloed op seks
Als een jongen oppert dat hij echt geen condoom wil gebruiken omdat ‘het niet lekker voelt’ hoef je hem niet te geloven. Een condoom zou de seks namelijk niet horen te beïnvloeden als het gaat om gevoel. Tenzij zijn penis te klein is voor de condoom en het daarom niet lekker voelt voor hem…
We hopen dat je hebt opgelet bij biologie en weet hoe je een condoom om moet doen. Maar de Google resultaten liegen er niet om: 130.000 mensen zochten op ‘can you reuse a condom’ en als je een beetje kennis hebt weet je dat het absoluut niet kan. Oeps. Bovendien is het ook belangrijk dat je de condoom juist omdoet. Als het binnenstebuiten zit is de kans groter dat het kapot gaat.
Rumour has it dat het 10.000 keer veiliger is om seks te hebben mét een latex condoom, dan zonder condoom. Niet alleen zou het condoom je moeten beschermen tegen een zwangerschap, maar ook tegen de meeste soa’s.
Amerikanen beweren dat condooms de goedkoopste vorm van anticonceptie is. Een snel rekensommetje leert dat een condoom ongeveer 30 cent kost. Een pakje Kruidvat condooms kost €6,69 voor 24 stuks, en dan ben je dus 30 cent per condoom kwijt. Toegegeven, dat valt inderdaad mee, of niet?