Food

3x vegan recepten voor als je echt wilt smullen


Soms sta je in de keuken en weet je gewoon niet wat je die avond zult eten. Als je veganistisch bent is het niet altijd even makkelijk om iets op tafel te zetten. Ook zonder dierlijke producten kun je de lekkerste dingen creëren. Wat dacht je van een Mediterrane groentetaart? Of een vegan club sandwich? Lees in dit artikel hoe je dit kunt maken. 

Vegan club sandwich

Als je op zoek bent naar een lunch zonder vlees of vis, kun je deze vegan clubsandwich eens proberen.
Benodigdheden:
– rucola
– basilicum
– walnoten
– olijfolie
– teentje knoflook
– 3 boterhammen
– boter
– pesto
– courgette
– paprika
– portobello
– rode ui
– peper en zout
Bereiding:
1. Hak de rucola, het basilicum en de walnoten grof in een keukenmachine. Voeg een scheut olijfolie en de teentje knoflook toe en mix alles
door elkaar. Voeg zout en peper toe en zet apart.
2. Leg drie geroosterde boterhammen op een snijplank en besmeer twee sneetjes met boter en één met pesto.
3. Verdeel de gegrilde courgette, gegrilde paprika, gegrilde portobello en rode ui over de sneetjes en stapel de drie boterhammen op elkaar.
4. Snijd de sandwich door de helft en steek er een satéprikker door. Serveer de sandwich meteen.
En je bent klaar om te genieten van een heerlijke lunch.

Mediterrane groentetaart

Wie houdt er niet van taart? Deze keer kun je je eigen groentetaart maken.
Benodigdheden:
– halve bol knoflook (teentjes knoflook)
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 aubergines
– 8 gram tijm
– 1 spitskool
– 400 gram wilde spinazie
– 295 gram paprika
– 50 gram pijnboompitten
– 400 gram cannellinibonen
– 250 gram cherrytomaten
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met één eetlepel olie en pof in ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer na 30 minuten op gaarheid.
2. Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter dik. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergineplakken in delen, elke portie 6 minuten. Keer halverwege.
3. Haal ondertussen 4 à 5 buitenste bladeren van de spitskool en snijd de harde kern eruit. Kook de bladeren 4 minuten in ruim kokend water en spoel met koud water (blancheren). Laat het goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
4. Verhit twee eetlepels olie in een pan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend met de helft van de tijm in 3 minuten slinken. Laat het uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van twee centimeter breed. Maal de pijnboompitten met de rest van de tijm in de keukenmachine.
6. Laat de bonen uitlekken. Haal de knoflook uit de oven en wip met een mes de gepofte tenen eruit.
7. Maal de bonen, knoflook en de rest van de olie in de keukenmachine tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
8. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met de koolbladeren en houd één koolblad achter. Verdeel achtereenvolgens de helft van de aubergine, bonenpasta, paprika en spinazie laag voor laag over de bodem. Druk voorzichtig aan. Herhaal met de rest van de aubergine, bonenpasta, paprika en spinazie.
9. Vouw het achtergehouden koolblad eroverheen, druk aan en dep eventueel droog. Verdeel de gemalen pijnboompitten erover.
10. Zet de springvorm op een bakplaat en leg de tomaten op de bakplaat naast de vorm. Bak ongeveer dertig minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, zet op een bord en verwijder de springvorm. Garneer met de tomaten. Serveer het direct.

Taco’s met tofu gehakt, sla, tomaat & guacamole

Houd je van Mexicaans? Probeer dan eens deze taco’s met tofu, gehakt, sla, tomaat en guacamole. Superlekker en helemaal vegan.
Benodigdheden:
– 12 tacoschelpen
– 1 eetlepel olie
– 1 ui, fijngesneden
– 3 teentjes knoflook
– 2 pakjes tofu gehakt
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels komijn
– 1 theelepel zout
– 50 milliliter water
– 1 rijpe avocado
– ½ theelepel zout
– ¼ theelepel cayennepeper
– sap van 1 limoen
– 1 krop sla, fijngesneden
– 4 tomaten, in schijfjes
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 125 graden en verwarm de taco’s dan ongeveer vijftien minuten.
2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui vijf minuten. Pers de knoflook erboven uit (snijd ook de restjes fijn!) en bak dit een minuut mee.
3. Doe het tofu-gehakt erbij en bak dit vijf minuten aan. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, komijn, zout en water toe, en bak dit nog zo’n tien minuten door. Als het te droog wordt voeg je nog wat water toe.
4. Doe de avocado in de keukenmachine, samen met het water, het zout, de cayennepeper, het limoensap. Pureer dit tot guacamole.
5. Vul de tacoschelpen met het gehakt, sla, tomaat en wat guacamole.
Tip: Serveer er eventueel nog salsa bij.
Helemaal klaar om te smullen! Wil je nog meer vegan recepten lezen? Lees dan dit artikel.
Beeld: iStock | Bron: Allerhande, Veganchallenge, Jamiemagazine
Lifestyle

Cute: dit schattige teddypak is nu verkrijgbaar bij Action

teddypak-Action

We love teddystof!

Het is inmiddels niet meer te ontkennen: als je op zoek bent naar iets dat je écht warm houdt, dan is teddystof je nieuwe beste vriend. Deze fluffy, superzachte stof is alles wat je nodig hebt om je lekker in te wikkelen tijdens de koude dagen die eraan komen. Teddystof stelt je absoluut niet teleur! Tegenwoordig zie je dit fijne stofje overal: van dekens tot stoelen, sokken en jassen. Het geeft altijd die cozy uitstraling die we binnenkort allemaal hard nodig gaan hebben!

Teddy huispak van Action

Zelfs Action begrijpt wat we nodig hebben en komt ons tegemoet met precies wat we zoeken: het perfecte teddy huispak voor de koude wintermaanden! Dit pak is de ideale keuze als je lekker op de bank wilt ploffen met een kop warme chocolademelk, terwijl je geniet van je favoriete serie. Het huispak is niet alleen superzacht en warm, maar heeft ook een rits die je tot de borst kunt openen – ideaal als je even wat meer ademruimte nodig hebt.

De trui en broek kunnen samen worden gekocht, maar ook los van elkaar gedragen worden – hoe handig! Voor slechts €10,- kun jij dit heerlijke pak aan je kast toevoegen, in de maten S tot en met XL. Let wel op, want het is belangrijk om het pak niet in de droger te stoppen, want dan kan het krimpen.

In twee kleuren verkrijgbaar

Het is inmiddels wel duidelijk dat dit huispak de perfecte keuze is voor de winter. Maar wist je ook dat het pak in twee geweldige kleuren verkrijgbaar is? Namelijk taupe en wit! Beide kleuren geven je dat ultieme gevoel van gezelligheid, maar met een stijlvolle twist.

Het pak is gemaakt van superzacht polyester, wat niet alleen de warmte biedt die je nodig hebt, maar ook een licht en ademend gevoel geeft, zodat je je de hele dag comfortabel voelt. Bovendien is polyester een materiaal dat makkelijk te onderhouden is, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het wassen – ideaal voor een huispak dat je graag vaak draagt!