Yay, zomer! Hoe chill is het om te picknicken op het strand en zelf gerechten mee te nemen. Steel de show door de heerlijkste strandrecepten te maken, en deze heerlijke gerechten te serveren voor je vrienden. Wij hebben wat tips voor salades, dressings en fruitsalades.
Meeneemsalades
– pasta
– 1 komkommer
– 400 g cherrytomaten
– 75 g rucola
– 90 g pestospread
– 250 g warmgerookte zalmstukken
1. Kook de pasta (met zout) 9 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de tomaten in blokjes.
3. Gooi de pasta, komkommer, tomaten, rucola en pesto in een grote schaal en doe er wat peper en zout bij. Snijd de zalm in stukjes en meng erdoorheen. Dek af met folie of een afsluitbare bak. Top om mee te nemen!
– pasta
– 3 bosuitjes
– 200 g gerookte kipfilet
– 3 perziken
– 100 g gezouten cashewnoten
– 250 g wortel-selleriesalade
1. Kook de pasta (met zout) 9 minuten gaar.
2. Snijd de bosuitjes in ringen en de kipfilet in stukken. Schil de perziken en snijd in stukken. Hak de cashewnoten. Meng alles bij elkaar en doe dit in een afsluitbare bak, samen met de wortelselleriesalade. Klaar!
– een zak (of twee) slamelange landkers
– 80 g babyboerenkool
– 500 g gegrilde paprikamix
– 10 verse dadels
– 3 el sinaasappel-peperdressing
1. Gooi de landkers met de babyboerenkool allebei in een bak en hussel door elkaar. Doe de paprikamix in een pan en verwarm deze.
2. Voeg de paprika’s en de (ontpitte) dadels toe aan de salade. Voeg de dressing toe en meng dit.
Dressings
– mosterd
– honing
– vierge olijfolie
– azijn
Gooi twee eetlepels mosterd in een beker, samen met 2 eetlepels honing. Roer dit met een vorkje door. Voeg vervolgens de olijfolie en azijn toe en proef net zolang tot het op smaak is.
– 4 el olijfolie extra vierge
– 1 el wittewijnazijn
– 1 el mosterd
– 1 el vloeibare honing
– 2 komkommers
– 1 tl gedroogde dragon
Meng de olijfolie, azijn, mosterd en honing, voeg eventueel wat peper en zout toe. Snijd de komkommer in blokjes.
– 3 el yoghurt
– 1 el ketchup
– 1 el citroensap
– (4 tl) Frank’s RedHot original saus
– 1 el kraanwater
Gooi alle ingrediënten in een bakje en meng dit. Voeg van alles toe en blijf proeven totdat jij het lekker vindt. Voeg eventueel zout en peper toe.
Fruitsalade
– 3 el kristalsuiker
– aardbeien
– blauwe bessen
– frambozen
– 120 g granaatappelpitjes
– 2 el witte balsamicoazijn
– bakje munt
Wrijf de muntblaadjes met de suiker fijn. Snijd de aardbeien. Meng het fruit en doe dit in een afsluitbare bak met de azijn erdoorheen. Voeg de muntsuiker toe en klaar.
– 2 mango’s
– 4 kiwi’s
– 2 schaaltjes ananas
– 2 el gembersiroop
– 250 g mascarpone
– 3 passievruchten
– 50 g poedersuiker
Snijd de mango in blokjes en de kiwi in reepjes. Doe de mango, kiwi, ananas en gembersiroop in een afsluitbare bak en meng de mascarpone erdoorheen. Lepel de passievrucht uit en voeg dit toe aan de bak. Klaar!
– een (halve) ananas
– 1 mango
– 2 bananen
– 2 kiwi’s
– 100 g chocolade
– 1 pakje kokosmelk (200 ml)
– 1 blik lychees ((425 g), uitgelekt)
1. Snijd de ananas in blokjes en de mango en bananen in plakjes. Snijd ook de kiwi’s in plakjes en gooi dit bij elkaar in een bak.
2. Doe de chocolade en kokosmelk in een pannetje en verwarm dit op laag vuur zodat de chocolade smelt.
3. Doe de saus in een aparte warmhoudbak en neem in aparte bakken mee naar het strand.