Zomer + picknick is als 1 + 1 = 2. En in het kader van leuke dates in de zomer hebben we een lijstje lekkere recepten voor je gemaakt voor een high tea met je vriendinnen of een picknick met je boyfriend. Lekkere sandwiches, cakes en donuts voor jullie samen om te genieten van het eten en van elkaar.
– 6 sneetjes wit casinobrood
– 6 el zuivelspread bieslook
– 100 g gerookte zalm
– ¼ komkommer
Snijd de korst van het brood. Besmeer met zuivelspread bieslook. Verdeel de gerookte zalm over de helft van de sneetjes. Snijd de komkommer in linten en dep droog met keukenpapier. Verdeel de komkommer dakpansgewijs over de zalm. Leg de andere helft van de sneetjes brood met de zuivelspread naar beneden erop. Snijd kruislings twee keer door.
– 8 sneetjes Pain de Madeleine
– 4 el mayonaise
– 8 plakjes runderrookvlees
– 1 avocado
– 16 blaadjes basilicum
Besmeer de sneetjes brood met de mayonaise. Verdeel het rookvlees over de helft van de sneetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de avocado en de blaadjes basilicum over het vlees. Leg de resterende sneetjes er met de mayonaisekant naar onderen op. Snijd de sandwiches doormidden.
– 300 g broccoli
– 300 g maiskorrels
– 426 g zalm
– 125 g verse roomkaas met kruiden
– 260 g tortillawraps
Snijd de broccoli in kleine stukjes. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Verwarm de broccoli, maïs, zalm en roomkaas in een pan op laag vuur. Voeg zout en peper toe. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Vul met zalmmengsel, rol op en snijd in kleine stukjes, en klaar!
– 500 g bloem
– 16 g bakpoeder (zakje)
– 1 tl zout
– 75 g koude boter
– 300 ml halfvolle melk
– 1 ei
– 125 g mascarpone (bakje à 250 g)
– 250 g aardbeienjam
– 500 g aardbeien
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.
– 150 g witte chocolade
– 2 dozen slagroomsoesjes ((diepvries à 16 stuks), otndooid)
– 1 doosje frambozen
Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe ze in een kom en laat ze afgedekt in de magnetron in 1 minuut (650 Watt) smelten. Neem de kom uit de magnetron en roer de chocolade om. Verwarm de chocolade nog 30 seconden in de magnetron; neem hem elke 10 seconden uit de magnetron en roer het om. Zorg ervoor dat alle chocolade helemaal is gesmolten.